söndag 22 mars 2009

Tre terminer tänkvärt

Tre terminer istället för två - bra C-förslag! Sommarlovet är för långt för många barn i familjer där föräldrarna är tvungna att jobba. För ensamstående är det mycket svårt att få ihop barnpassningen under tio veckor, trots inblandning av äldre generationen och kollo och fritids och egna semesterveckor. Sommarlovet är också långt för såväl den som möter svenska språket som den som inte möter böcker eller det skrivna ordet under ledigheten. Men de pedagogiska poängerna skulle vara ännu fler: Timplanen skulle utökas och ge mera kunskap, betyg vid tre tillfällen per skolår istället för två är en tätare uppföljning. Myterna om lärarjobbet som jobb för den långa ledighetens skull skulle också spräckas hål på - forever. Självklart skulle det kräva en stor tankereform i skolvärlden. Men nog tål förslaget att tänka på.
Intressant: skola, centerpartiet, lärare, sommarlov

Etiketter: , , ,

3 Comments:

Blogger Olof Oskarsson said...

Jag tycker Ditt förslag om TRE terminer i skolan är DÅLIGT genomtänkt. Helt klart är att vårt fantastiska sommarlov då i stort sett försvinner. Det tror jag inte det finns majoritet för. En annan sak är att förslaget motiveras av att förbättra utbildningsnivån för svenska elever. Treterminerssystem finns i Tyskland och England. Har man från (c) gjort någon analys om hur tyska/engelska 19-åringsars utbildningsnivå är i förhållande till jämnåriga svenskar? Om den nivån inte är signifikant bättre finns det ju ur den synvinkeln ingen anledning att införa treterminerssystem, som sannolikt innebär att vi i slutändan får mer skoltrötta elever och ingen förbättring.
ETT DÅLIGT (c) FÖRSLAG!!

söndag 22 mars 2009 10:46:00 CET  
Blogger Grottolle said...

Jag håller med Olof.. Hur roligt är det ha semester och barnen går i Skolan. Det är ju inte alla som kan ta semester när dom vill. Som inom industrin och vården har man ju oftast rullande semester. Nej det här var inget bra förslag

söndag 22 mars 2009 11:27:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Det här måste ju utredas. Sofia Larsen har ju blivit inspirerad av Tyskland och Storbritannien. Förslaget är ju till för att stärka kompetenserna hos våra elever.

söndag 22 mars 2009 16:14:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter