måndag 29 mars 2010

Förbifart Stockholm - Alliansen lockar med spaden

När jag slog upp morgontidningen i morse blev jag mycket glad. Alliansens partiledare tillkännagav i DN att man ska satsa 28 miljarder på Förbifart Stockholm. Deras poäng är att förbifarten i huvudstadsregionen kommer till nytta för hela Sverige. Det är en viktig poängtering. Här handlar det inte om att ställa landsbygd mot storstad, vilket skulle vara olyckligt.

Förbifarten är självklart viktig för oss alla som bor i västra delarna av Stockholm av trängsel- och framkomlighetsskäl och för innerstadsborna ur partikelsynvinkel. Om vi tänker generellt är den också till stor nytta för alla företagare, men också för alla transporter med livsmedel mm som ska gå genom Sverige förbi Stockholm. Den är en nyckelinvestering för hela trafiklösningen i Mälardalen, där Essingeleden är väldigt sårbar i dagsläget.

Ruwaida (MP) menar att Förbifart Stockholm är en gökunge som tränger ut kollektivtrafiken. Men hon har inte insett att det krävs kollektivtrafikleder på tvärsen, vilket skulle underlätta för att ta sig från Skärholmen till Hässelby. Sten Nordin (M) krävde idag de rödgröna på besked. Carin Jämtin (S) lovar nu att bygga förbifarten, men tror att Moderaterna har kört över Centerpartiet, vilket är fel.

Hösten 2005 antog Stockholmscentern ett kommunalt handlingsprogram som vi skulle vinna val på. Där sa vi ja till förbifarten. Vi sa ja till tillväxt, till utveckling och till en väg för ett växande Stockholm. Sedan dess har vi verkat för att få den så miljöanpassad som möjligt. Vi försöker belysa miljövänliga tekniker som gör att bilars utsläpp minskar eller blir noll. Vi har sökt lösningar i form av studiebesök med hjälp av Vägverket, vi har tankesmitt och påverkat. Tack vare trängselavgifter och den regionala uppgörelse man gjort kan den miljöanpassade vägen börja byggas 2012. Då kan första spadtaget tas. Om Alliansen blir omvald, vill säga.

Per Ankersjö, Gustav Andersson, Johan Hedin, PJ Anders Linder, Johan Linander som ser frågan ur ett skåneperspektiv, Jonas Pettersson, Frank Thorén Hall, Albin Ring Broman, Centerpartiet i Stockholms läns landsting, Mark Klamberg, Lotta Edholm, Sofia Arkelsten, Per Pettersson

Jatillförbifarten är en kampanjsajt Stockholmscentern har producerat. Kampaaaanj!

Etiketter: , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter