lördag 17 april 2010

Miljöpartiets flygpolitik synliggörs

Igår synliggjorde Elisabeth Thand-Ringqvist och Frank Nilsson Miljöpartiets flygpolitik i artikeln: "Miljöpartiet, rör inte vår flygtrafik". De drar parallellen mellan Miljöpartiets flygtrafikspolitik och det överhängande vulkanaskmolnet som stoppar flygtrafiken och därmed förstör planerna för många människor och företagare. Miljöpartiet tycker verkligen att flyget söder om Sundsvall är onödigt och borde förbjudas. Deras miljöpolitik innebär till stor del förbud och hinder, istället för utveckling av teknik och ett ansvarstagande. Skillnaden är stor mot Centerpartiet - Alliansens gröna röst - som säger ja till utveckling, tillväxt och klimatsmarta lösningar, som

Per Ankersjö bloggar också.

Etiketter: , ,

10 Comments:

Blogger Erik Rune said...

Det visar sig att det moderna samhället inte fungerar när naturen beter sig som den alltid har gjort. Då finns två alternativ: att ha flygplan som klarar aska eller att samhället inte är beroende av flyg. Det första alternativet verkar vara c och det andra verkar vara mp. Vet någon vilket som är mest realistiskt? OBS: frågan är inte retorisk utan uppriktig.

lördag 17 april 2010 kl. 22:03:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Erik. Tekniken kan inte klara alla problem och vi påminns om att naturens krafter och fenomen är starkare än någon människa, logik eller teknik. Men för den skull ska vi inte stoppa utvecklingen, som miljöpartisterna tycker. Mvh /Helen

söndag 18 april 2010 kl. 21:12:00 CEST  
Blogger Erik Rune said...

Det där med att stoppa utvecklingen. Vore det inte hederligare att säga att mp vill ha en annan utveckling än att de vill stoppa densamma. Det låter annars som om det bara finns en enda utveckling. När i verkligheten framtiden är en öppen fråga.

tisdag 20 april 2010 kl. 19:28:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Tack för din kommentar, Erik. Jag är beredd att hålla med dig. Utveckling framåt kontra stoppad utveckling. Mvh Helen

tisdag 20 april 2010 kl. 21:07:00 CEST  
Blogger Erik Rune said...

Nej, inte så jag tycker, det jag vänder mig emot är din tanke att man inte ska stoppa "utvecklingen". Som om politik vore en fråga om underkastelse. Är politik bara en anpassningsrörelse? Eller är framtiden öppen och möjlig att påverka? Jag tror på det senare. Du underordnar dig "utvecklingen".

tisdag 20 april 2010 kl. 21:33:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Politik är inte en fråga om underkastelse. Politik är visioner om vilken framtid (utvecklad framtid) man vill ha. Politik är påverkan. Att påverka andra att dela samma verklighetsbeskrivning och vision. Jag vill leva. Jag vill påverka utvecklingen i en miljövänlig inriktning. Det är utsläppen vi vill komma åt. Inte flygplanen och bilarna i sig.

tisdag 20 april 2010 kl. 22:26:00 CEST  
Blogger Hemlige said...

Helen Törnqvist är en mycket god representant för Centerpartiet, när man finner lögnaktiga politiker så vet man alltid att de är just Centerpartister.

onsdag 21 april 2010 kl. 03:45:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Hemlige! I vad anklagar du mig för lögn? Mvh /Helen

onsdag 21 april 2010 kl. 06:25:00 CEST  
Blogger Hampus Eckerman said...

Du ljuger när du påstår att "miljöpartiet tycker verkligen att flyget söder om Sundsvall är onödigt och borde förbjudas". Vad de vill är att satsa på järnväg vilket kommer att göra flyget onödigt utan förbud.

fredag 23 april 2010 kl. 15:27:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Hampus. Tack för din kommentar. Karin Smith Svensson skriver följande i en debattartikel från Borås tidning 20 april 2009: "Miljöpartiets mål om att göra inrikesflyget söder om Sundsvall (exklusive Gotland) onödigt senast 2020 är i sammanhanget fullt realistiskt."

I januari 2008 gjorde Maria Wetterstrand ett utspel om att flygtrafik söder om Sundsvall borde förbjudas. Jag tror att jag hittade debattartikeln på miljpartiets hemsida förra fredagen, men kan inte finna den nu. Några lokalpolitiker refererar till utspelet i en insändare i Trelleborgs allehanda: "Det väckte visst uppseende när Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand nyligen framförde tanken att allt flyg söder om Sundsvall borde förbjudas."
Menar du att Wetterstrand inte representerade Miljöpartiet i sitt utspel? Mvh Helen

fredag 23 april 2010 kl. 19:04:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter