söndag 25 juli 2010

Integration sker i föreningslivet

Spännande att skumma igenom reportaget om fotbollslaget Dalkurd i Borlänge. Vilket fantastiskt jobb! Föreningslivet är viktigt för integration och mångfald. På läger, i sporten och på fritidsgårdar. När ledarna är eldsjälar som brinner för sina ungdomar ger dem föreningstekniska redskap för livet och lär dem vilka gränser som gäller.

Etiketter: ,

13 Comments:

Blogger Erik said...

Dra åt helvete din jävla landsförrädare!

söndag 25 juli 2010 kl. 10:02:00 CEST  
Anonymous Anonym said...

@Erik - Så säger man inte. Och vem säger du det till och varför?

Tarek i artikeln är kurd och säger:
"Folk måste förstå att går jag med i armén är jag också beredd att dö för Sverige – utan att behöva göra avkall på min kurdiska identitet."

Det är knappast landsföräderi, snarare fosterlandskärlek om det är det du letar efter.

söndag 25 juli 2010 kl. 10:29:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Erik och Rikard! Tack för att ni läser mina inlägg. Min vision är att bygga vårt älskade Sverige som ett öppet, tryggt, starkt Sverige som bygger på företagande och mångfald. Där det finns en plats för alla. Då måste vi se varje individ som en resurs. Mvh Helen

söndag 25 juli 2010 kl. 12:05:00 CEST  
Blogger Crille said...

Läs Julia Caesars nya krönika ute idag! Den handlar om mediernas pressetiska apartheid.

www.korta.nu/jc

söndag 25 juli 2010 kl. 15:44:00 CEST  
Blogger Unknown said...

Arikeltn är så tillgjord och anpassad med bilder så det skriker..
Och ni går på alla dom här snyfthistorierna fortf. 2010.

"journalisten" tar tydligen inte sitt jobb på allvar utan är kurd aswell och så partisk så det lyser till månen.

Man får avslag på hur man vill bygga. Man skriker rasism och sossarna går emot lagen när man säger att alla skall rösta som dom vill. Ordförande säger, gör nu som jag säger eller liknande.

Ännu ett exempel på att politiker speciellt äldre som lever i skyddad verkstad blir maktfullkomliga. dom sitter inne med dom "rätta svaren".

Alla andra får rätta sig efter byggnadsnämnd etc. men inte dessa tokstollar. Och histoien med militären är så låg. Fy fan. Visa respekt för dom som offar sina liv för andras skull.

politisktinkorrekt.info

söndag 25 juli 2010 kl. 18:38:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Tack för era kommentarer, Tord och Cavatus. Jag har skummat igenom Julias krönika och ser att det är någon form av aktivitet mot invandrare. Tråkigt. Orsakerna till att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken är ju att de är överrepresenterade bland låginkomsttagare. Om vi reformerar arbetsrätten, inför en skola för växande där varje barn har rättighet att nå målen och ser varje individ som en resurs kommer statistiken att se bättre ut.

Det jag gillade med artikeln jag var hur vuxenvärlden hade tagit tag i en situation för sina ungdomar och givit dem möjligheten att ta ansvar för en verksamhet. Självklart beror inte alla beslut som är emot en person av annan etnisk bakgrund på rasism och jag kan bli galen när den taktiken försöker användas av personer som får beslut emot sig. Men det är också någon form av offertänk som härrör från det gamla socialdemokratiska styret som bygger på avundsjuka och nånannanism. Samtidigt kan det vara lätt att ta till en sådan tolkning om man tycker sig se mönster och strukturer som är emot en. Då måste det ju prövas i rätt.

En kurdisk journalist måste väl få skriva om kurder - eller?
Trevlig afton, önskar Helen.

söndag 25 juli 2010 kl. 20:12:00 CEST  
Blogger Unknown said...

Hej Helen!
Jag hör vad du säger.
Men för att göra det enkelt:

Om det bli krig i Sverige och lås oss säga jag måste flytta till Frankrike. Har jag som usräskt för att att jag ges mat, boende lite fickpengar etc. rätt till att begå brott då?
Självklart inte. Och när man kräver att jag skall lära mig språket på rimlig tid. År det rasism då?
Självklart inte.

Att ta inte hundratusentalks människor som man itne kan erbjuda jobb och sedan besjylla Svensken för rasist och hans fel etc är lågt. Om vi inte kan ge oss själva jobb då kan vi inte e andra iheller.

Det är viktigare att pensionärer som har BYGGT upp landet och inte anhöriginvandrade semesterfirare som bara kostar pengar får en dräglig tillvaro på ålderns höst tec. Det är inte heller rasism.

Anhöriginvandring är den största gruppen som kommer hit och beskrivningen är luddig vad som gäller då. Därför dom kan ta hit så många när en väl får stanna. Dom har alddrig bidragit med en krona och får MER i penion än våra egna pensionärer, speciellt hemmafruar som alldrig byggde up en penion dom dom skötte markservicen.

Skall det vara på det viset?
Givetvis inte. Dina egna barn går före andra om du får välja och det gör dig inte till barnhatare eller vad man månne hitta på för ord.

Jag har jobat många år inom olika myndigheter.Känner såeldes många socionomer, jurister etc. Och vi ser en anna verklighet än vad politiker gör som bor i sina villor och bostädsrätter. Det man man kallar för rasism när folk påpekar verkligeheten är det inte- Det är det vanliga folkets verklighet och vi får ta skiten för politikers social experiment sedan 76 då man tog bort arbetskraftsinvandringen och började med flyktinginvandring.

Problemet är bara att bara 5% är klassade som flyktingar enligt Eu. Resten är ekonomiska flyktingar. Och det är inte ok när dom kostar som dom gör och sedan läsrer man om vårdboenden i tidningar som får hålla innen på mat för att spara pengar. Äldre äter redan lite och man skall jubla om dom vill äta mer eller ta om och ge dom möjlighet till utflykter etc istället för att döda människor från andra länder som kommit hit på falska premisser.

Sedan om dom får avslag då gömmer dom sig.

Vi kan inte hjälpa hela världen. Men vi kan hjälpa oss själva om vi bara vill. Dessutom istället för att lägga pengar här så använd självhjälp. En halvmiljon om året här eller bygg ett hus med vatten till en hel by etc mm för samma pengar i hemlandet . Utomlands är det en engångskopstand, i Sverige så tickar det på varje år.

Och man fyller å med mer människor varje år.

Mons Sahlin ga 100-150 000 människor asyl som itn var berättigade eller gömde sig på ett bråde. Just att man belönar det illegala med invandring är ett stående inslag i det politiskt korrekta media som styr eller vill sig tro styra vad som skall vara allmän opinion.

Kan fortsätta i oänlighet men politiker borde satsa på dom andra 90% isället för att göra tvärtom.

Min bästa kompis är invandrare etc. och flera av dom speciellt första och andra generationen är så jäkla trötta på dom som kommit efter och inte bidrar med i regel ett skit. Så kan poilitker alltid leta upp en solskenhistoria och få det till att det är så med alla.

Satsa på dom soll andpassa sig i samhället och välkomna dom. Visar man tendenser till ickeassimlimering så är det ut.

Inget land i världen hade gjort det vi gör för andra så är man inte mer tacksam för att sluppit krig, otjänliga levnadsförhållanden brist på sjuk och tandvård då extremt logiskt så är man itne välkommen iheller. Vill man itne själv då kommer ingen anna få dom till det iheller.

söndag 25 juli 2010 kl. 20:43:00 CEST  
Blogger Erik Rune said...

Den som skriver en så lång kommentar bör inte räkna med att bli läst.

söndag 25 juli 2010 kl. 21:23:00 CEST  
Blogger Unknown said...

Ja, sant. Bätrre och vara oengagerad och skita i vilket och bara se hur kära Sverige gåt åt skogen pga. politiker som tappat greppet om hur vanliga människor lever och har det.

Du har rätt ^^

söndag 25 juli 2010 kl. 23:58:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej igen. Självklart ska inte någon begå brott, oavsett om man är född i vårt kära fosterland, eller kommit hit på senare tid eller återvänt hit efter en tid utomlands.

Jag hör att du Tord står för någon form av assimilationstanke. Jag menar att vi bör bygga samhället på att människor är resurser. Oavsett om man är född här eller kommit hit på senare år.

Det finns olika skäl till att migrera. De allra flesta vill bidra till ett bättre samhälle med sina kompetenser och krafter. Låt oss fokusera dem och skruva lite i politiken för jobblinjen. Självklart förväntar vi oss att var och en ska bidra och kunna försörja sig själv och sin familj på något sätt. Då måste de få provisoriska personnummer direkt när de anländer.

Du låter bitter, käre Tord. Det är tråkigt. Jag vet att vanliga människor jobbar och sliter. Alla med jobb har fått det bättre under Alliansens tid då jobbskatteavdraget har givit mer makt i plånbok och vid köksbordet. Folk utan jobb ska nu få viss valfrihet istället för att hamna i Arbetsförmedlingens trötta kvarn. Vi behöver få till ett entreprenöriellt lärande där du förstår att man inte "ger" människor jobb, utan att man skaffar sig ett. Jobb är inte en rättighet, utan en ynnest man skapar sig själv. Och det gäller oavsett om dina förfäder är födda i Sverige eller du kom i förrgår. Jag tror att du har massor att bidra med, men jag tänker inte dra alla som heter Tord över en kam att vara negativa till invandrare. Mvh Helen

måndag 26 juli 2010 kl. 08:17:00 CEST  
Blogger Unknown said...

Tack för ett långt svar även om jag inte håller med.
Jag är inte emot invandrare, jag är emot invandringspolitiken som man fört i årtioenden nu.

Bitter är jag inte men trött på att man inte talar klarspråk i media. Jag har växt upp i närheten av Rosengård. Min jobbade på socialkontoret där, jag har jobbat för socialen, familjerätten, röda korset, haft tio anställda, jobbade i många år på Rosengård centrum etc. Flera av mina vänner är socialarbetare, poliser etc. Dom som har haft råd flyttat till mer "svenska" områden för man orkar inte leva rent med den miljön i sin närhet. Nästan alla som har blivit rånade säger i Malmö att det var en invandrade. Jag har jobbat på seveds plan för myndigheter vilket vara rena vilda västern. Skottlossning etc. Flera från dess kultuere fungerar inte med våran egen. Ett barn bråkade med ett annt. Plötsligt så kom 50 vuxna och började bråka och massor och alla tillgänliga poliser skickades dit. Hade du och jag handlat på det sättet?

Dom får allt här efter vad dom säger kommer från krig etc.
Då är det ju extremt märkligt hur många av asylsökanden etc som åker dit för bråk. Finns inte i in värld att jag hade gjort det om jag varit tvungen att åka till ett annat land om det var krig här

Så bitter är jag inte. Bara oehört besviken som många andra på att politiker lever och tar beslut för en annan värld vi övriga upplever.

Och man förstår inte varför Sd kommer seglar upp i väljarstatistiken. Jag tycker det är konstigt att det inte varit så innan.

I Malmö fick innan Sd var med i bilden i Malmö skånepartier tror jag 8% arösterna i en stad där 50% är invandrare och sossarna styr och ställer. Så vi ser och lever i detta megaprojekt.

Börja hjälpa dom som har kommit hit istället för att fylla på med 50 000+ människor varje år. Dom kan ju inte språket så logiskt sett så ligger dom ju längst ner i "kön" att få jobb.

Som sagt jag och mina vänner som har jobbat och jobbar i denna miljö baserar vad vi tycker på den verklighet vi upplever inte på förbestämda stuidiebesök där allt är tillrättalagt och politiker kommer som Messias själv och bildar sig en uppfattning på tillrätta lagda.

Så en förändring så att man för ens skull kan få höra lite om Svenska saker i debatten och inte ge så mycket fokus på några procent. Sluta särbehandla invandrare. Begår man brott under sin handläggningstid så finns inga ursäkter för att få stanna svar.

Ge inte anhöriginvandra som alldrig kommer bidra med en skattekrona mer i penion än ett Svensk fattigpensionär som har slitit och fött och skött om sina barn här etc.

måndag 26 juli 2010 kl. 21:42:00 CEST  
Blogger Unknown said...

Visa att Svensken inte är ett främmande objekt i sitt eget land och tillåt nationalsången i skolan som vi alltid har haft i kyrkan etc. Vi skall inte anpassa oss till några få procent och det är inte rasistiskt att säga som det gärna vill framgås. Min bästa kompis har invandrarbakgrund och känner flera andra med och behandlar dom som alla andra men detta är människor som inte har mentalitetn att skrika rasism när dom inte får som dom vill eller svennehora eller svenne etc.

Malmö- Ett totalt misslyckande i integrationpolitik då vi andra får leva med misstaget.

När tom.Ilmar Reepalu denna sossepamp själv säger att Malmö inte kan ta emot fler för tillfället så säget det lite grann. Han fick mycket skit från riksnivå också..

Dvs. visar vilken verklighet dom styrande i Stockholm lever i och hur politiskt korrekta och fega dom är.

Hoppas på en liten förändring i detta valet och att media tillåter Sd att göra reklam på samma premisser som alla andra partier. Kommunistpartiet är ju rumsrent och blir inte nekad att köpa reklam och den ideologin har ju visats gång på gång att inte fungera med sin planekonomi etc.

Majoriteten av Journalister är vänstervridna vilket förklarar en del hur saker och ting gärna vinklas och man lämnar ut väld valda delar ur sitt sammahang. Sedan med hjälp av internet så får vi reda på att så var det inte i själva verket som det stod i tidningen.

Snart val. Tror många är nyfikna på hur det skall gå oavsett vilket parti man sympatiserar med.

Önskar dig en trevlig kväll.

måndag 26 juli 2010 kl. 21:43:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej igen. Vi verkar ha olika verklighetsbild. Du lever i socialistiska Malmö. Självklart är nationalsången tillåten. Vi tycks ha olika människosyn. Jag menar inte att man ska "hjälpa" människor utan att få dem att ta eget ansvar genom att bejaka deras drivkrafter. Självklart ska alla ha lika förutsättningar och villkor. Jag känner inte igen oss att vi anpassar oss till några få procent. Dessutom tycker jag att de flesta vill vara med och bidra, snarare än att bråka. Men när samhället ger ungdomar utrymme för negativt, inte litar på föräldrarna och lämnar ett maktvakuum tar ungdomar över. Vi måste reformera arbetsrätten så unga och invandrade kan komma till sin rätt. Mvh Helen

tisdag 27 juli 2010 kl. 20:47:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter