lördag 24 juli 2010

Närmare allianssamarbete 2014

Det är roligt att läsa att det är fortsatt högt förtroende för Alliansen. Det ger råg i ryggen inför den intensiva valrörelsen. Men som Maud Olofsson säger: Vi vinner inte valet på vad vi gjort, utan på vår dröm för Sverige och på vårt engagemang.

Per Schlingmann öppnar i en intervju i SvD för ett fördjupat samarbete mellan allianspartierna inför valet 2014. Självklart. Jag tror att partierna har mycket att lära av varandra. Det märktes till exempel på träffen med Alliansbloggar i våras. Jag har tidigare här på bloggen föreslagit att Alliansen behöver någon form av gemensam ideologisk plattform att stå på. Den skulle kunna ligga till grund för de program och politiska lösningar man behöver göra upp om. Men framför allt behövs det en gemensam dröm för Sverige. Där vi målar upp människor som resurser och givetvis ser att varje individ kan bidra genom att få lika förutsättningar och möjligheter att leva sin dröm i Sverige.

Nu är det valet 2010 som gäller. Vi behöver ett starkt centerparti i riksdag, landsting och kommuner för miljöns skull och för att det ska bli enklare, roligare och mer lönsamt att driva och starta företag. Så vi kan få in mer resurser till en förnyad och förbättrad välfärd.

Tokmoderaten bloggar också.

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter