tisdag 18 januari 2011

Centerpartiet kan ge frihetsfeber

Magnus Andersson skriver idag mycket bra om frihetstörst på Brännpunkt. Han beskriver Centerpartiets arbete i Alliansen och generellt opinionsarbete av partiet och oss som är politiska företrädare på olika håll. Magnus beskriver också vår framtida roll, vad han anser att vi bör göra framöver.

Jag tror att det är viktigt att veta vad man har gjort som parti för att känna en säkerhet i att vi är på väg åt rätt håll, men jag håller med om att det politiska självförtroendet måste kompletteras och hela tiden bygga på att veta vad man vill med sin politiska aktivitet. Att vi som centerpartister blickar framåt och har en politisk agenda där vi jobbar för företagande, miljö och individens frihet.

Att vara samhällskritisk - eller att ge förslag och sticka ut med en åsikt som parti, distrikt eller politisk företrädare - kan skapa en debatt och leda till nya argument och lösningar. En levande debatt skapar mångfald! Men åsikter som inte är förankrade kan skapa oro som ju alltid förändringsvibrationer gör. Då gäller det att hålla isär korten och använda sin medlemsröst på möten och stämmor där den gemensamma politiken tas.

När frihetssträvare som Magnus gör utspel får åtminstone jag en vitaminkick - eller frihetsfeber. Och när du en gång fått smak för friheten ser du många, många fler frihetsreformer som måste göras. Det gäller bara att se vilken reform som är mest brännande het och börja skriva. Motionsstopp i Stockholmscentern är 28 februari. Inte för att skruva oss och krama ur oss det vi kan (eller göra oss till radikalliberaler) utan för att skapa ett Stockholm och Sverige som i ännu större utsträckning tar tillvara individers drivkrafter, förmågor och ansvarstagande.

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter