lördag 26 mars 2011

Juholt blir bra opposition

Socialdemokraterna har valt en ny partiledare. Håkan Juholt. Bra och befriande. Det finns en möjlighet att återigen få en stark, stabil opposition, som man vet var man har. Som är möjlig för Maud mfl att på ett tydligt sätt möta och vinna över.

Självklart vill jag att Alliansen ska få förnyat förtroende 2014. Målet måste vara gott samarbete och majoritet i riksdagen. Arbetet börjar nu. Idag, faktiskt, i Västra Götaland.

Det är tydligt att Socialdemokraterna väljer att dra åt vänster. I Stockholm markerade man häromsistens i ekonomiutskottet, som är ett utskott till kommunstyrelsen, att man inte tycker att staden speciellt ska rekommendera stadsdelarna att uppmuntra enskilda förskolor att starta på nya ställen. Märkligt. Man markerar än en gång under denna vår mot privat drivna verksamheter. För mig är det självklart att ju mer av vår gemensamma välfärd - som betalas av gemensamma skattemedel - som ägs av andra än stat, kommun eller landsting, desto starkare blir ansvarstagandet och därmed samhället. Men kvalitetskraven, avtalsskrivande och -uppföljning, inspektionen och tillsynen ska ske av det gemensamma. Det är det diskussionen framöver måste handla om. Kvaliteten och kvalitetskontroller i såväl kommunal som privat driven välfärdsverksamhet. Med visionen om ett 100 % privat ägande och utförande. Det om något måste väl vara solidariskt och ge mångfald.

Annie Johansson och Magnus Andersson bloggar också.

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter