onsdag 2 mars 2011

Vård och skolgång för papperslösa

Idag presenterade Alliansen ett förslag om viss vård för papperslösa och rätt till skolgång för gömda barn. Det ska också bli lättare för entreprenörer att komma till Sverige, något som Maud Olofsson har drivit inom ramen för nybyggarlandet. Affärsimmigranter behövs för innovationer och ägarskiften. Beslut sker inte förrän efter nästa årsskifte.

Detta är ett viktigt förslag för människovärdet. Barn kan inte stå till svars för föräldrars situation. Barn mår bra av rutiner i vardagen och av att gå i skolan. Barn ska ha rätt till kunskap och en framtid - oavsett i vilket tillstånd de och deras föräldrar lever.

Etiketter: , , , ,

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Rättssäkerheten då? Ska vi följa Sveriges Rikes Lagar eller inte? Vad anser du om det? Vilka lagar ska vi följa och vilka ska vi inte följa? Detta beslut är fullkomligt vansinnigt och uppmuntrar till godtycklighet. Hur ska vi motivera att folk ska betala skatt när de som pensionärer inte ens får påtår eller har råd att betala sina tänder, medan ett asylbarn kostar ca 1200 kr/dygn. Är det rättvist mot pensionärerna?

Sluta vara så politiskt korrekt. Du skämmer ut dig rätt rejält och partipiskan viiiiner. Centern åker ut nästa val, och det är pga. beslut som detta.

onsdag 2 mars 2011 kl. 23:19:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Journalistgranskning. Tack för din kommentar. Att ge människor rätt till vård känns mänskligt. Jag vill ha ett humant Sverige där vi inte sorterar ut människor. I ett välfärdssamhälle ska man inte behöva ställa grupper mot varandra, som du gör i din kommentar. Jag unnar inte någon att växa upp i krig och förtryck, utan strävar efter en värld där människor visas lika värde och ges lika rättigheter och skyldigheter. Skolgång för gömda barn är framtidsinriktat. De vuxna som inte får asyl ska utvisas, men barnen ska inte behöva lida under tiden. Mvh Helen.

torsdag 3 mars 2011 kl. 08:20:00 CET  
Anonymous Anonym said...

Jag minns en scen i en av bröderna Marx filmer. Det utspelas på en båt och det kommer fler och fler personer till en av brödernas hytt. Till slut är det så fullt att man inte kan röra sig. Är det vad du är ute efter? Kaos? Jo, Sverige är glest befolkat men vi har inte hur mycket pengar som helst.

Men du tycker att vuna med barn skall få stanna och vuxna utan barn skall ut???????????????????????????????? Eller skall barnen få stanna ensamma? Och finns det inget nu som heter illegal?

torsdag 3 mars 2011 kl. 18:27:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej BFV. Tack för dina frågor och funderingar. Jag kan tyvärr inte kommentera Marx film då jag inte sett den, men jag kan säga att vi har en åldrande befolkning som behöver fler pigga krafter som vill hugga i att bygga upp välfärden framöver.

Jag vill att Sverige har en human flyktingpolitik. Att vi öppnar för arbetskraftsinvandring. Att den som söker en fristad undan från krig och elände kan få det. Men det är viktigt att dessa människor ses som resurser. Att samhället förväntar sig att dessa ska och kan bidra. Trots traumatiska händelser. Under tiden språket byggs upp.

Nu till din fråga om gömda barns rätt till skolgång. Den som är gömd håller sig undan från utvisning av olika anledningar. Det är inte okej. Men under tiden som personen håller sig gömd ska de eventuella barnen inte lida för den vuxnes handlingar. Du kanske minns de apatiska flyktingbarnen, som inte fått stimulans, som en skola kan ge. Därför måste skolan få rulla på för barnen. Om den vuxne utvisade hittas tar jag för givet att han/hon tar med sig sina barn, då familjesammanhållningen är viktigast för tryggheten.

Mvh Helen

torsdag 3 mars 2011 kl. 19:47:00 CET  
Blogger Camilla Vieno said...

Tacksam för framstegen små… vi har fortsatt en lång väg att gå mot ett samhälle och en mänsklighet värt att omnämnas inom begreppet civilisation…

Tacksam om just DU vill läsa min blogg som giver en tydligare bild av det jag söker uppenbara, för svensken- den gemene mannen… som kanske inte känner sanningen bakom rikets hantering av liv… och hur mänsklighet leks med… som tidsfördriv. Tack för ordet, min vän… jag hoppas att höra Dig snart igen! // Camilla.

(http://hjartatbakomsiffrorna.blogg.se)

fredag 4 mars 2011 kl. 14:39:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Camilla. Tack för din kommentar och hänvisning till din blogg. Mvh Helen

fredag 4 mars 2011 kl. 19:35:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter