onsdag 6 juli 2011

Fördjupat allianssamarbete behövs

Jag läser i SvD att man gjort en rundringning kring allianssamarbetet bland Centerpartiets distriktsordföranden. Detta säkerligen med anledning av att förslag kommit upp kring hur man kan samarbeta kring ett mer stabilt styre för minoritetsregeringen. Några c-företrädare visar viss skepticism till allianssamarbetet 2014. Jag menar att det är ett tecken på behov av fördjupat allianssamarbete.

Vi kan aldrig skylla på moderaterna om vi inte tar för oss i debatten. Vi kan inte skylla på moderaterna om vi gör dåliga förhandlingar eller dåliga val. Vi kan bara jobba hårdare och smartare. Givetvis kan samarbeten över blockgränsen förekomma i viktiga sakfrågor, där väl S och MP är de naturliga samtalsparterna.

Men inte ska vi skapa oro och köra vårt helt egna race genom att gå ifrån våra vänner M, FP och KD. Nej, snarare måste samverkan fördjupas. Jag har sagt det förut. En gemensam ideologisk plattform måste skrivas där minsta gemensamma nämnare formuleras som utgångspunkt för politiken. Den kan ses som en framtidskompass som tar avstamp i de fyra väderstrecken, där ju vart och ett väger lika tungt. Där man inte kommer överens får väl "pass" ske. Väljarna vill se enighet och en positiv framtidsberättelse istället för gnabb, bitterhet eller vem som får mest av kakan, tror jag. Det skulle vara ansvarstagande att ge väljarna en sådan story i mellanvalsperiod, menar jag. Den kunde bygga på näringsfrihet, grön frihet och vardagsfrihet med individens frihet i centrum för kompassen.

Etiketter: ,

2 Comments:

Blogger Erik Rune said...

Hej, Helen mitt i sommarvärmen. En stilistisk eller språklig invändning har jag. Du skrev:

"Detta säkerligen med anledning av att förslag kommit upp kring hur man kan samarbeta kring ett mer stabilt styre för minoritetsregeringen."

Ordet "kring" är problemet och en ny sjuka. Inte bara så att ordet upprepas i din mening utan också att det är diffust. Följande formulering hade varit exaktare (och fri från ordupprepning):

"Detta säkerligen med anledning av att förslag kommit upp OM hur man kan samarbeta FÖR ATT UPPNÅ ett mer stabilt styre för minoritetsregeringen."

onsdag 6 juli 2011 18:15:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Tack för din kommentar. Trevlig sommar /Helen

torsdag 7 juli 2011 15:46:00 CEST  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter