torsdag 29 september 2011

Branschnära samverkan i Svensk Handel

Idag har jag varit på ett seminarium arrangerat av Svensk Handel. Man lanserade sin webbsajt Karriärihandeln, som ska locka unga att välja att arbeta i handeln, men även vägleda lärare kring hur man kan arbeta mer branschnära. Enligt Ungdomsbarometern vill 19 % av de unga arbeta inom handeln. Fler trender föredrogs av Ungdomsbarometern.

Det var riktigt intressant att lyssna till den praktikplatsansvariga läraren på Sandvikens gymnasium. Hon berättade om hur hennes erfarenheter från den tid hon var butiksbiträde och verkligen inte önskade en praktikant att ta hand om kommer till nytta. Hon hyser stor förståelse för företagen och har upparbetat en stark strategi för att få de handelsstuderande att få tillgång till riktigt givande praktikplatser. Tex genomförs medarbetarsamtal en gång per termin. Hon sköter alla kontakter med företagen, som slipper sådant bök och stök. Ett positivt exempel på hur utbildning och näringsliv kan samverka.

Intressant var också att prata med företrädare från Indiska om det miljöarbete som sker inom företaget, både på hemmaplan och i fabrikerna där kläderna tillverkas. Vattenreningsverk har till exempel installerats av fabriksägarna på andra sidan jordklotet, vilket var välbehövligt och en stor insats för miljön.

Etiketter: ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter