lördag 24 september 2011

Faktisk skatteinbetalning för företagen rätt väg

Centerpartiets förtroende i företagarfrågor har enligt DN/Synnovate ökat sedan 2006, från 6 % till 12 %. Det är bra, men inte tillräckligt. Under ledning av Maud Olofsson har nyföretagandet nått rekordhöjder. Flest företag startas i Stockholm, som är Sveriges företagstätaste kommun med 18,5 företag per tusen invånare. Men riskerna med företagande måste minska.

Ett ytterligare steg framåt skulle vara att företagen betalar faktiska skatteinbetalningar istället för preliminära. Jag skriver idag om detta på Newsmill som tas upp på centerstämman imorgon söndag: Faktiska skatteinbetalningar för företagen rätt väg

Detta är ett förslag som Stockholmscentern har drivit sedan valprogrammet inför valet 2010 och som jag och Fredrik Posse motionerade om till årets stämma. Motionen bifölls av distriktet, men föreslås nu, såvitt jag förstått, att avslås. Det finns säkert omständigheter att utreda kring detta, men jag hoppas att statens sätt att ta betalt i förväg från företagen kan få byta perspektiv till att dessa människor som satsar tid, engagemang, kunskap, karriär, kapital kan bli betrodda med att betala in skatt när de väl har pengarna på kontot.

DN, SvD skriver om Centerpartiet och om Annie Lööf.
Mikael Andersson, Johan Hedin, Christer Jonsson, Magnus Andersson, Christian Ottosson, Anki Enevoldsen, Anna-Karin Hatt, Johan Örjes, Mikael Jonsson bloggar från stämman.

Etiketter: , , , ,

2 Comments:

Blogger Niclas Virin said...

Ännu bättre än faktiska skatteinbetalningar istället för preliminära skulle vara att ta skatt på ÄGARUTTAG ur verksamheten (ungefär som prelskatt för löntagare, men med tillägg för egenavgift). Varför ska fonderad företagsvinst alls beskattas? Se http://exitbolagsskatt.blogspot.com/ och http://niclasvirin.blogspot.com

söndag 25 september 2011 19:20:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Niclas. Tack för kommentaren och ditt tips. Mvh Helen.

söndag 25 september 2011 19:31:00 CEST  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter