lördag 4 februari 2012

Näringslivspolitiken genomsyrar alla politikområden

Idag inleds dagen med valbart seminarium på kommundagarna i Västerås. Jag har förmånen att delta i ett seminarium på temat näringslivsfrågor, vilket givetvis hålls av Näringsdepartementet, med Annie Lööf i spetsen. Näringslivsfrågorna genomsyrar ju alla politikområden. I stadsdelsnämnden i och med upphandlingar samt kontakter med äldreboenden och gruppboenden. I Utbildningsnämnden i och med att förskoleföretagare startar fristående förskolor. Företagande är grunden för skattebasen.

Mycket har hänt vad gäller förenklingarna för företagen. En väg in till nyföretagsstart är www.verksamt.se Det är frivillig revision för mindre företag. Jämställdhetsplaner och lönekartläggning ska nu ske vart tredje år. Dessutom har många förenklingar skett genom att e-tjänsterna har exploderat.

Mycket finns att göra i kommunerna vad gäller regelförenkling. SKL ska utbilda kommunerna i samverkan med Tillväxtverket. Jag ska ta reda på om Stockholm har deltagit i den utbildningen. Det ska bli spännande att se vad innovationsstrategin, vilken presenteras i vår, har att ge.

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter