lördag 24 mars 2012

Ankersjös stadsbyggnadsutspel demokratiskt förankrade

Förra lördagen skrev en medborgare vid namn Per Håkansson en insändare i Skriv i DN om Per Ankersjö. Han menade att Per använde sig av en retorik i likhet med personer med armbindlar gör, när han uttryckte sig om "gaphalsarna på Mariaberget". Jag tog verkligen illa upp å Stockholmscenterns vägnar. Jag skrev en replik som förmodligen inte publiceras då detta är läsarnas sida och jag är organiserad partimedlem. Repliken följer nedan:

"Påhoppet på stadsmiljöborgarråd Per Ankersjö och Stockholmscenterns politik av Per Håkansson i lördagens DN är allvarligt och mycket lågt. Det sätter fingret på den heligförklarade stadsbyggnads-debatten, där stadssilhuetten, siktlinje och Stockholms skyline ses som något okränkbart; omöjligt att förändra eller ifrågasätta.

I egenskap av vice gruppledare bedömer jag att Per Ankersjö har ett stort, förankrat förtroende av både medlemmarna i Stockholmscentern och i kommungruppen att driva den politik som Stockholmscentern har gått till val på. En prioriterad fråga är att bygga en tät, miljövänlig stad med fler bostäder och utbyggd kollektivtrafik.

Att jämföra Ankersjös retorik - som ställer ansvariga opinionsbildare och politiker vad gäller stadsbevarande till svars - med antidemokratiska strömningar är lågt och osmakligt. De värden Ankersjö har fört ut sedan 2005 och som numera journalister, kulturbevarare och politiska företrädare förhåller sig till i debatten är grundade i demokratiskt fattade beslut om att bygga ett växande Stockholm på höjden. Däribland ingår att ifrågasätta de regelverk som försvårar beslut som kan förnya staden, som tex lagskyddet av Stockholms innerstad där dess status ses som riksintresse."

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter