torsdag 15 mars 2012

T-bana till Nacka centerinitiativ

Stockholmscentern gick till val på att bygga ut tunnelbanan. I en växande stad behöver även kollektivtrafiken utvecklas och expandera. Att förlänga blåa linjen till Nacka, via Hammarby sjöstad, är en insats som kan avlasta den hårt trafikerade leden från Värmdö.

Centerpartiet har legat på i diskussionen i den här frågan. På Stockholmscenterns stämma för ett år sedan togs ett uttalande för utbyggd tunnelbana. I budgeten för 2012 (s 142) fick Centerpartiet tack vare Per Ankersjö igenom en skrivning som möjliggör en utbyggnad: "När Stockholm växer måste kollektivtrafiken växa. För att möta detta behov ska bland annat spårbunden kollektivtrafik inklusive en framtida utbyggnad av tunnelbanan studeras tillsammans med huvudmannen för kollektivtrafiken."

Idag klargjordes det alltså att Alliansen på landstings- och kommunnivå är enig om att ta initiativ till en förstudie om att förlänga blåa tunnelbanelinjen. Centerpartiet nöjer sig inte med, utan vill se ännu en utbyggnad till Nya Karonlinska och Norra Hagastaden. Läs Anna C Nilssons debattartikel i SvD här.

Bloggar gör också YIMBY, Sten Nordin och Gustav Andersson

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter