söndag 18 mars 2012

T-banedebatten rullar på

Det glädjande beskedet om att Alliansen är enig på olika politikplan om att genomföra en förstudie av utbyggnad av tunnelbanan fortsätter att vara aktuellt. Folkpartiets kommunalråd i Solna kritiserar centerkommunalrådet i grannkommunen Solna, Anna C Nilsson, och Centerpartiet för att försöka ta åt sig äran av förstudien om förlängning av T-banan till Nacka.

Att vara pådrivande i miljöfrågor är viktigt för Centerpartiet. Centerpartiet i stockholmsregionen gick till val på att bygga ut tunnelbanan. Därför vill vi givetvis visa på att vår politik betyder något i förhandlingar med Alliansen. Men samtidigt måla upp visionen för nästa steg, vilket Nilsson gjorde mycket bra på SvD.se häromdagen: Nästa steg är T-bana till Nya Karolinska och Norra Djurgårdsstaden.

Nilsson skriver idag som replik mot Folkpartiet att det är "Glädjande att vi är eniga".

Stockholm växer. Centerpartiet välkomnar alla som vill vara med och bidra till utveckling av vår stad. Med en växande stad måste vi bygga tätt, miljövänligt och högt. Men vi måste samtidigt bygga ut kollektivtrafiknätet, såväl under som ovan jord. Förstudien om T-bana till Nacka är ett viktigt steg på vägen för visionen om ett växande Stockholm där alla kan växa.
Christian Ottosson bloggar också.

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter