söndag 26 augusti 2012

Parkernas dag i Stockholm

 
 
Igår var det Parkernas dag i Stockholm. Här i Bromma hade engagemanget samlats till Björklunds hage i Norra Ängby. Föreningsliv, parklekarna och stadsdelsförvaltningen stod som arrangörer för att uppmärksamma parkens existens och alla de aktiviteter som arrangeras i stadsdelen. Det viktiga med sådana här jippon är, som jag ser det, att kommun och föreningsliv samverkar och att stockholmarna får ta del av föreningarnas utbud. När människor samlas och samverkar lär de känna varandra. Tryggheten och samhörigheten ökar och stärker gemenskapen.
 
I Björklunds hage finns en 4H-gård så det var givetvis lite djurtema med ponnyridning. Lekparken är anpassad för små och stora barn med allt från sandlåda och studsmatta till skateboardramp och basketplan. Speciellt för gårdagen var att smeden hade öppnat sin smedja, något vi inte sett göras tidigare. Våra vyer och vårt vetande vidgades.
 
Av Twitter-flödet märkte jag att fler parker hade särskilda arrangemang under gårdagen. Centerpartiet i Stockholm gick till val på att vi ska bygga på höjden för att rädda våra parker. Grönskan är viktig för människors rekreation och välmående, men också spontanidrott och naturupplevelser.

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter