torsdag 6 september 2012

Valtersson: C och MP kan bli varandras dragkrokar

Igår arrangerade Stockholmscentern höstens första politikpub. Gäst var Mikaela Valtersson, som suttit länge i riksdagen för Miljöpartiet. Temat för kvällen var "Finns det plats för två gröna partier i Sveriges politik?".

Valterssons svar på frågan var ja. Hon menar att Centerpartiet och Miljöpartiet kan bli varandras dragkrokar om man ytterligare visar upp skiljelinjerna i de olika sätten att se på miljö, där Centerpartiet är det tillväxtvänliga partiet och Miljöpartiet mer vill motverka en fortsatt hög konsumtion. Valtersson pratade mycket intressant om de båda partiernas typiska väljare och potentialer. Både MP och C gick fram i Stockholms stad i valet 2010.

Det var en givande kväll med många intressanta samtal, däribland med Olof Johansson, fd partiledare och minister, som för första gången deltog i ett arrangemang hos Stockholmscentern.

Etiketter: , , ,

2 Comments:

Blogger Erik Rune said...

Hej, Helen. Det var längesen jag hörde om något så bra i centerpartiet som detta. Ju mera centerpartiet betonar miljö desto bättre skiljer partiet ut sig (positivt) från andra borgerliga partier och desto mera motiverar det sin existens, inte minst i Stockholm. Jo, just det: skyskraporna tycker jag ju också om, men påminn Per Ankersjö om att de måste vara vackra och inte bara ses som ett tecken på "framsteg".

lördag 8 september 2012 10:25:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Erik! Tack för kommentaren och dina synpunkter. Vänligen, Helen.

måndag 10 september 2012 18:49:00 CEST  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter