torsdag 20 juni 2013

Återvinning ska vara tryggt och trevligt


För två veckor sedan framförde jag till FTI AB några förslag på förbättringar av återvinningssystemet i Bromma. Ett av förslagen var att fylla igen de två stora gropar som man möts av då man kommer fram till återvinningsstationen vid Kvarnbacksvägen. Igår fick jag nöjet att se att de har fyllts med sand, vilket är en god början. Nu krävs det dock att de asfalteras så att det blir tryggt och trevligt att komma till återvinningsstationen. Det andra förslaget gällde återvinningsstationen i Abrahamsberg som behöver flyttas in, längre bort från vägen, för att bilister, fotgängare, cyklister och återvinnare ska kunna få plats och samsas på en liten yta på smidigast sätt.

Jag förespråkar hemhämtning av förpackningar, som finns i andra europeiska länder. Men tills detta eventuellt blir verklighet måste återvinningen fungera för stockholmarna. Mycket har blivit bättre i och med den viktbaserade avfallstaxan. FTI AB har ställt ut större containrar. Man har press på sig att städa och tömma oftare. Men så länge det finns förbättringar att göra kommer Centerpartiets Brommanätverk att framföra dessa.

Återvinningen måste också bli bättre i skärgården, rapporterade Sveriges Radio för några dagar sedan. Det krävs att förpackningsindustrin tar sitt ansvar och ställer ut lämpliga containrar - kanske av en mindre modell - vid kajer och bryggor i skärgården. Det ska finnas en infrastruktur för miljövänner i hela landet. Sigtuna förses snart med en ny återvinningscentral.

Etiketter: , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter