lördag 16 augusti 2014

Centerpartiet för fler företag

Centerpartiet jobbar på för att det ska bli lättare och lönsammare att starta företag. Starka företag är en förutsättning för att fler jobb ska skapas. Men trösklarna till att starta företag måste också sänkas.

Lööf, Hervieu och Wagenius presenterade häromdagen några idéer som kan göra det lättare för unga att starta företag. Bland annat vill man se mer resurser till Drivhuset och Ung Företagsamhet. Ett annat förslag var sänkta egenavgifter till tio procent för personer under 23 år. Läs gärna artikeln i Aftonbladet. Det är bra förslag för fler företag. Vi behöver fler ungdomar som vågar ta steget. Med lägre avgifter blir givetvis riskerna mindre.

Annie Lööf presenterade också häromdagen stärkt rådgivning för nyföretagare med utländsk bakgrund. 80 miljoner på fyra år kommer gå till IFS för denna uppgift så att fler människor har ett jobb att gå till på morgonen.

Socialdemokraterna meddelade igår att man vill ta bort undantaget från LAS, vilket inte underlättar för företag i tuffare tider. Vi i Centerpartiet - däremot - vill reformera arbetsrätten för att det ska bli lättare att både anställa och att säga upp. Med ett starkare Centerpartiet i riksdagen och regeringen kan arbetet med att skapa bättre förutsättningar för företagen intensifieras ytterligare. Därför hoppas jag på din röst till Centerpartiet och gärna på mig, som står på listan för Centerpartiet i Stockholms stad. Jag är ju själv företagare som är inne på mitt femte år, så jag har egen erfarenhet av företagande.

Etiketter: , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter