fredag 8 augusti 2014

Centerpartiet vill ha världens grönaste städer

Idag skriver Annie Lööf på Expressens debattsida om att Centerpartiet vill ha världens grönaste städer. Hon nämner att trängselskatt ska gå till kollektivtrafik och cykelbanor, vilket är en bra skatteväxling för färre utsläpp, renare luft och en friare stad. Centerpartiet kommer också driva frågan om dubbdäcksavgifter som förbättra luftkvaliteten, som är en viktig miljöfråga.

Med Centerpartiets resonemang om att vi bygger på höjden så kan vi också rädda våra parker. Här i Bromma har vi flest kvadratmeter grönyta per invånare. Där bebyggelsen är gles kan man förtäta. Vi behöver fler bostäder och de står inte i motsats till de gröna värdena. Givetvis ska vi vara rädda om naturreservaten. Jag vill också se Ålstensskogen som naturreservat.

Igår fick jag möjligheten att vandra runt med en koloniträdgårdsförening som hyr ut odlingslotter. Det var härligt att se all odlarglädje och den gemenskap som skapas kring odlingen.

Idag och imorgon är det dags för Centerpartiets valkonvent. Det ska bli väldigt roligt och peppande och kunskapshöjande att träffa trevliga människor och lyssna till intressanta föredrag.

Etiketter: , , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter