torsdag 7 januari 2010

Lönebeskedet blir värdebärare

PJ Anders Linder har rätt igen. Han sa det även på liberala gruppen i Visby i somras. Alliansen måste bli bättre på att berätta om de förbättringar som sker för folk, så att gemeneman är övertygad om att det är det bästa, något naturligt. Alliansen måste bli bättre på att motivera reformer, förklara dem, både värdegrundsmässigt, men också vad det innebär i praktiken för folk. Som man gjorde med kundvalsmodellen inom skolan dvs införandet av friskolor, som verkligen gjorde livet bättre för vanligt folk och därför inte drogs bort av sossarna. Om man inte motiverar och berättar och förklarar gång på gång är det någon annan som visar på motsatsen och sätter bilden av de förändringar som sker. Och då har plötsligt förbättringen blivit en försämring.

Nu senast gäller det fjärde jobbskatteavdraget. De fyra borgerliga partierna har tillsammans i budgeten avsatt pengar för att kunna sänka skatten för låg- och medelinkomsttagare. Sedan 2006 handlar det om tusenlappar per månad kvar i plånboken. Att spara. Att unna sig välfärd för. Att konsumera för eller ge bort till välgörande ändamål. Egenmakt. Det är arbetslinjen! Att de som jobbar ska ha mer kvar i plånboken. Att det ska löna sig att jobba. Att man inte blir bortglömd i bidragsberoende, utan uppföljd, behövd, efterfrågad, med höga förväntningar på en.

Eller utförsäkrad. Uttrycket förknippar jag med de negativa orden utslagen och utfryst. Det är självklart meningen från den som myntat begreppet. Det handlar ju egentligen om en försäkran om att folk ska bli inskattade så att vi är fler som är med och betalar kakan vi alla ska dela på.

Men görs det reklam för regeringens insatser blir det väl en KU-anmälan. Så den bästa reklamen är faktiskt att folk blir positivt överraskade när de får lönebesked. Att de har så hög lön eller att de har så mycket kvar på kontot i slutet av månaden. Och att det snackas i fikarum, på middagar, på krogen och i omklädningsrum efter den tjugosjunde om att lönebeskedet en fjärde gång blev ett kvitto på att vi valde regeringen som främjar valfrihet, egenmakt och flit.

Gå in på www.jobbskatteavdrag.se och kolla din lön.

Bloggar gör också: Niclas Virin, Ewa Samuelsson, Dick Erixon, Göran Pettersson, MinaModerataKarameller

Etiketter: , ,

1 Comments:

Blogger inspirerar said...

Jag tror att detta kan intressera dej
du hittar info på min blogg...:)

söndag 31 januari 2010 22:30:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter