onsdag 13 januari 2010

Vill (S) ha en Saab-minister eller?

Maud Olofsson är på semester i Sydafrika, vilket oroar GT och Expressen, men även facket i Trollhättan och ett antal socialdemokratiska bloggare. Självklart vill man byta fokus. Ankersjö kallar det klokt nog negative campaigning av (S). Redan sedan valvinsten 2006 har den socialdemokratiska partiapparaten i Västerbotten systematiskt skrivit insändare och anfört kritik mot Olofsson lokalt. De senaste månaderna har det övergått till en nationell kampanj.


Olofsson har varit vid flertalet tillfällen i Trollhättan. Hon har klokt nog delegerat processen till en departementssekreterare. Är det något konstigt med det? Vad ska hon göra? Sitta och hålla handen? Släppa allt annat? Dutta här och där? Ta tillbaka initiativet? Det är inte något bra ledarskap. Men det verkar (S) förespråka. Olofsson har en övergripande roll med ansvar för fler frågor. Hon är inte Saab-minister. Eller är det möjligen så att S-rörelsen inte vet vem de ska skylla på om de sista ansträngningarna inte går i lås? Typisk dubbelbestraffning. Om Olofsson är med får hon bära hundhuvudet. Om hon inte är med gör hon också fel eftersom hon då "smiter". Från vad? Staten kan inte äga bilfabriker. Det påminner om kommunismen och den trodde jag föll i Europa för tjugo år sedan.

Självklart - med respekt för alla anställda - måste man få ett besked på SAAB. Detta vakuum i kombination med den negativa speglingen i media är säkert inte nyttigt, utan folk vill gå vidare och söka nya lösningar. Antingen jobba kvar och utveckla företaget och dess produkter. Eller starta företag, hitta nytt jobb eller omskola sig. (S) vill att planen ska komma uppifrån. Vilken egenmakt är det? En oförskämd syn på vuxna individer, menar jag. Folk vill skapa sina egna liv.

Men jag tror inte de blir gladare om Maud Olofsson är den som ger beskedet. Det är väl bättre att hon får en välförtjänt semester och kan komma hem utvilad med nya idéer kring nyföretagande, företagares villkor och entreprenörskap - som kan leda Sverige in i framtiden med nya tjänster och produkter.
Pettersson, Tornberg, Prärietankar bloggar också.

Etiketter: , ,

1 Comments:

Blogger ! said...

Maud ... !?.Fjolla i regeringsposition !?.Var det rätt !?.

Pelle

torsdag 14 januari 2010 04:59:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter