torsdag 4 februari 2010

Partiet har potential

Kris i Centerpartiet? Vadå? DN-framsidan kändes som en bra spänningshöjare inför kommundagarna. Säkert något som Börje Hörnlund går igång på. Men inte har artikeln relevans. Artikeln bottnar inte i gräsrötterna. I Göteborg ska 500 centerpartister samlas i dagarna. Samtal, talarinspiration, positiva exempel, umgänge, politiksnack och "Maud-tjack" dvs härlig pepping och ideologiskt tal av Olofsson. Mediabevakning. Per Ankersjö är redan på plats.

Johan Hedin har via Apelsineld från Gunilla Hjelm snappat upp kvicke VU-ledamoten Egerhags svar till Aftonbladet om krisen. Att vi håller på och bygger om och restaurerar och har Sveriges största slipmaskin. Vi är vassa! Att vi vill ha ett värderingsskifte. Men det gäller att hålla ut. Det gäller att jobba; leverera politik, berätta om vad vi vill, skriva artiklar, blogga om artiklarna, göra studiebesök, dela ut flygblad och stå på gator och torg. Tänk hur många centerpartister vi är i Sverige som gör detta. Om vi enar oss kring vår strategi och kämpar för den fullt ut. Företagande och klimat. EN valrörelse. EN person som står först på listan. Då kan vi få spinn och öka. Partiet med potential måste positionera sig. Då gäller det att satsa på rätt kort... Gröna jobb. Ekoeffektiv ekonomi. Spännande. Utmaningen ligger i att få frågan att kännas vardagsnära.

Olofsson vill att ett slopande av LAS ska finnas med i Alliansens valmanifest. Vilket framsteg. Sedan maj i fjol har både KD och FP närmat sig Centerpartiets officiella ställningstagande. Moderater anser också på sina håll att LAS inte är kramvärt. Företagarna bejublar Olofssons utspel. Svenskt Näringsliv är öppet för kompromiss med facken. Expressen rapporterar också.

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter