fredag 13 juli 2012

Var med i värderingarnas Framtidsbygget

Centerpartiet beslutade under 2011 att formulera ett nytt idéprogram. Ett program som målar upp bilden av morgondagens samhälle och visionerna för en bättre värld. En idéprogramgrupp tillsattes under ledning av Per Ankersjö. Man bestämde sig för att arbetet ska vara öppet och skapa delaktighet hos fler än partiets medlemmar. Därför kan vem som helst bidra till texterna som ska forma framtidens politik.

Jag har förmånen att tillsammans med ett gäng andra vara utbildad till sk processledare som gärna kommer ut till föreningar, företag och andra grupper för att leda en process där deltagarna får ta ställning till värderingar och principer som sedan tankas in i gruppens arbete. I Stockholmscentern har vi hittills haft två öppna träffar och den tredje går av stapeln den 12 sept kl 18.30-21.00 på St Nygatan 4. Välkommen då! Men det finns utrymme för fler träffar om någon bjuder in.

I ett öppet arbete bryts åsikter mot varandra. Ankersjö skrev i SvD om att "Vi ska bekämpa statlig klåfingrighet" Han bemöttes av fd riksdagsledamoten Pär Granstedt med att "Centern är inget Tea Party". Repliken bemöttes av Ankersjö igår: "Brist på förnyelse har skapat Centerns kris". Läs gärna artiklarna här och delta med dina synpunkter till Framtidsbygget här. Med bra formuleringar och principer kan det vara möjligt att just din mening kommer vara med i det idéprogram som Centerpartiet antar på sin framtidsstämma 2013.

Mikael Andersson bloggar om ideologi.

Etiketter: , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter