onsdag 5 juni 2013

Håll Sverige Rent-app kan minska nedskräpning

Jag är så glad över att FTI AB som sköter tömning och städning av våra återvinningsstationer har inlett ett samarbete med organisationen Håll Sverige Rent, som har skapat en app som du kan ladda ner till din smartphone för att rapportera var det förekommer skräp. Med hjälp av en sk geo-taggning kan du via appen rapportera var skräpet befinner sig, men även ta ett foto som läggs till din rapport.

Nu är det alltså äntligen möjligt att direkt vid återvinningsstationen fotografera och rapportera glassplitter eller soppåsar som dumpats felaktigt. Appen behöver dock marknadsföras så att människor brett börjar använda den. Detta och andra förslag kommer jag och Brommanätverket att överlämna till FTI AB klockan 14.00 idag.

Det ska vara tryggt och trevligt att vara miljövän. Då behöver vi alla hjälpas åt för att göra rätt, men också minska nedskräpning som skapar otrygghet i stadsmiljön. Det finns en otrolig kraft i civilsamhället som kan bidra till att rapportera nedskräpning med hjälp av ny teknik.

Förresten börjar det växa fram företag som hjälper till med din återvinning. Återvinning Stockholm. Det är så himla häftigt när det går att göra pengar på sopor som måste ses som en resurs. Heja!

Etiketter: , , , , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter