måndag 11 november 2013

Tunnelbaneutbyggnad blir verklighet

I morse presenterade Alliansens partiledare på DN debatt den glädjande nyheten att man nu kommit överens om en historisk tunnelbaneutbyggnad. Tunnelbanan byggs ut med nio stationer. Dels byggs en gren ut från Odenplan, via Hagastaden till Arenastaden, dels byggs en gren via Sofia och Hammarby sjöstad till Nacka. Man förlänger också den blåa linjen från Akalla till Järfälla i form av Barkarby.

Kommunerna, å sin sida, har lovat att sammantaget bidra med 78 000 bostäder, vilket har blivit en högre summa än när kommunerna enskilt satte upp egna mål.

Centerpartiet i Stockholm gick 2010 till val på att bygga ut tunnelbanan och vi som har kampanjat för denna fråga är givetvis stolta över att våra företrädare har drivit på i förhandlingarna på olika nivåer vad gäller denna satsning. Tack vare trängselskatterna, som Centerpartiet var enda borgerliga parti att förespråka i valet 2006, kan denna enorma infrastruktur-satsning delvis finansieras.

Principen "förorenaren betalar" är gällande och trängselskatt införs på Essingeleden 2016. Det är rätt att den som smutsar ned också ska stå för notan. Att inkomsterna kan användas till framtida kollektivtrafik och annan infrastruktur är en vettig konsekvens av resonemanget.

Anna-Karin Hatt och Centerpartiet i landstinget bloggar också.

Etiketter: , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter