torsdag 23 april 2015

Markanvisning om 40 lägenheter i Höglandet

På förra stadsdelsnämndsmötet uppvaktades vi av Västerleds trädgårdstadsförening och boende i Höglandet. Detta med anledning av en markanvisning som gjordes i juni i fjol.

Marken som SMÅA vill bygga på ligger i en del av Tunadalen i Höglandet. Förslaget är 40 lägenheter. Direktpress var på plats och refererade diskussionen. Läs artikeln här.

Det är alltid värdefullt att bli uppmärksammad på ärenden som tas eller har tagits i Exploateringsnämnden. Det kom fram en del information om hur ytan används. De boende menade också att det saknas platser i förskolor och skolor i närområdet. Viktigt är ju att inte bollplanen blir drabbad om husen byggs.

Jag var själv och tittade på dungen och fann både kaprifol och döda träd som jag kan tänka mig att hackspettar uppehåller sig vid. Men bostadskön är lång och Centerpartiet driver en politik som går ut på att vi vill bygga i kollektivtrafiknära läge. Om vi tar en grönyta i anspråk kan vi lika gärna bygga på höjden. Sista ordet är inte sagt om husen ska byggas eller vilken utformning de i sådant fall ska ha. Men viktigt är att vid lokala beslut ha en hållning att vi ska bygga en klimatsmart stad.

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter