söndag 29 mars 2009

SD har inte nolltolerans mot rasism

Sveriges Radios program Kaliber har genom wallraffing granskat partiet Sverigedemokraterna. I tre program får vi följa tre medlemmar som i smyg bandat förtroendevalda och medlemmar under partimöten och kommunfullmäktigemöten. Länk till programmet hittar du här.
En medlem jämförde muslimer med grisar och en annan var tvungen att byta ut golvet hemma om sonen tog med sig en somalisk kompis hem. En tredje menade att våld tillhörde ett visst folks kultur. Genom att ingen annan mötesdeltagare sade ifrån och mötesledarna bara bytte ämne blir det som ett samtycke, ett tyst medhåll. Och då blir det inte trovärdigt att säga att man som parti har nolltolerans mot rasism.

Ang min artikel i Expressen förra söndagen pågår fortfarande debatten i kommentarsfältet. Antalet kommentarer uppgår till drygt 420 just nu. Den största frustrationen tycks ligga i att integrationen inte fungerar, samt någon form av rädsla för mångkultur, men även personliga erfarenheter som på något sätt leder till en slutsats att mindre invandring skulle gynna dem själva. Här har Alliansen en stor uppgift i arbetslinjen, en ny integrationspolitik och att synliggöra exempel på lyckad mångfald. Hedin anser att rasismen i facket ska granskas. Fahlstedt menar att SD är öppenhetens motsats.

Etiketter: , ,

11 Comments:

Blogger Tobias Struck said...

Törnqvist. Bara 10 % av mänskligheten är vit. Inom 70 år kommer endast 49 % av Europa vara vitt. 99 % av Afrika kommer fortfarande att vara svart osv. Genom hela mänsklighetens historia har folkvandringar till befolkade territorier inneburit vedermödor för de infödda - kolonisatörernas ungtuppar våldtar och rånar för att markera revir och etnisk status. Det är ingen skillnad i dagens Sverige, det kan du läsa i statistik hos BRA: Invandrarna är överrepresenterade i grovt våld med 400 %. Är det då konstigt att de etniska svenskarna, som inte ens har skydd av lagen om hets mot folkgrupp eller erkänns som ett eget folk av sina makthavare, blir oroliga av att vår elit bara fortsätter att suga upp massinvandring i Sverige för lönedumpningens och den ökade tillväxtens skull? Vi har ju fått lära oss vilka som kapar åt sig mest av kakan, som skapas av alliansen mellan stat och kapital: Nämligen de som blir kompisar över gränsen mellan stat och kapital: Elitpolitikerna, massmedierna och forskningens eliter, bankernas och näringslivets eliter etc.

söndag 29 mars 2009 18:18:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Tack för din kommentar, Facklan. Vad spelar hudfärgen för roll? I mina ögon har alla människor lika rätt och värde, oavsett kön, sexuell läggning, religion eller etnicitet. Den som uträttar något får betalt för det. Är det en strålande idé kan man tjäna mycket pengar. Enligt marknadsekonomins principer.

söndag 29 mars 2009 19:21:00 CEST  
Blogger Tobias Struck said...

Törnqvist. Hudfärgen hos en stor invandrargrupp spelar roll när den uttrycker en djupare annorlundahet i gruppens genomsnitt, vilket det är vetenskapligt bevisat att den gör (Lynn, Rushton, Herrnstein). En individ i gruppen tyr sig till andra lika. Det är det vanligaste. Idealet "mångkultur" parat med en stor invandring skapar kultur-öar i samhällets fattiga skikt, där etniska konflikter då uppstår som resultat av de olika gruppernas konkurrens. I en mångkultur med stort inflöde till de etniskt annorlunda och inbördes sammansvetsade minoriteterna, så blir till slut alla grupper rotlösa och frustrerade främlingar. Liberala lagar och marknadsekonomi får inte till följd att alla gruppers intelligenta flyter upp till toppen och leder hela samhället i konstruktiv riktning (så som liberaler tycks önska). Istället kommer de flesta intelligenta inom en etnisk grupp att vara idealistiska försvarare av sin egen grupps intressen. Det resulterar dels i att alla plötsligt är "kränkta", dels blir konflikterna hårdare. För oss som tillhör ett fattigt vitt skikt, som har indoktrinerats av sina ledare att förneka sin folkidentitet, blir utsattheten väldigt stor - inte bara på arbetsmarknaden, utan även på gatan, där olika etniska gäng hävdar gruppens revir och status. Poliser finns det inte nog att stävja detta, skolorna tampas med dessa problem men saknar en lösning.

Vanligtvis stämplas all kritik av mångkultur och massinvandring omedelbart som nazism, så det är välgörande med ditt friska, intellektuella anslag.

söndag 29 mars 2009 21:20:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Tänk så många gånger individer som fungerar med varandra i vardagen. Ofta är individerna från olika kulturer, men har haft viljan att skapa en gemensam kultur. I relationen, på arbetsplatsen, i skolan. Tänk så många individer som varken är vilsna, rotlösa eller frustrerade. Tänk så många samarbeten som dagligen uppstår på skolor och arbetsplatser. De etniska konflikterna har jag inte hört något om. Det upplevs mer som ett främlingsfientligt hot. Den teori du drar upp bygger på rädsla. Jag är stolt och tacksam över att jag är svensk. Med rötterna bokstavligen i myllan, då mina förfäder på alla ledder har varit jordbrukare och trädgårdsmästare dvs fattiga företagare. Men jag hackar inte på den som anser att han är turk-svensk eller bara libanes eller eritrean. Det måste vara upp till individen. Det viktiga är att vi alla har viljan att mötas, lära känna oss själva genom att möta olikheter och ser mångfalden som en resurs - inte ett hot. Jag håller med om att jag ofta söker mig till dem som är mig lik, men då jag har valt en annan väg har jag lärt mig mer eller utvecklats mer. Och ofta haft roligare! Ett land med mångfald, en arbetsplats med mångfald och ett företag med mångfald blir mer konkurrensmässigt än ett enfaldigt.

söndag 29 mars 2009 22:26:00 CEST  
Blogger Tobias Struck said...

Törnqvist. Det invandrar nära 100.000 människor till Sverige varje år. Hälften är från Västasien och Nordafrika men bara 7-13 % av alla de 100.000 är flyktingar (statistik från www.migrationsverket.se) Det finns alltså en stark betoning på anhöriga och arbetskraft med värderingar och mentalitet som konstrasterar bjärt mot den traditionellt svenska jämlikheten, försiktigheten och ordningsamheten. Vad jag kallar etniskt våld mot svenskar är exempelvis gängvåldtäkter och gängrån mot etniskt svenska ungdomar, där det mycket sällan saknas gärningsmän med främmande ursprung. Gängvåldtäkten har blivit ett kulturmönster, som inte fanns tidigare. BRA har gjort en utredning, som de inte ens har lagt ut som pdf, men som du kan beställa. Någon har skrivit i presentationen av den att vi inte "kan veta" hur förhållandena mellan brott och invandrare är - men i själva utredningen framgår det tydligt att invandrare från Nordafrika och Västasien är överrepresenterade med 400 % i grova våldsbrott. Det kan du läsa om i denna artikel:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/invandrare-overrepresenterade-i-brottsstatistiken-1.423059

Du menar att det är väldigt vanligt att mångkulturen berikar samhället. Jag skulle vilja säga att den berikar en del möten mellan människor - och vår matkultur, men det är väldigt överdrivet att som McDonalds hävdar i en reklam, påstå att mångfalden skapar "synergier och kreativitet". Detta är ju bara kapitalistiskt mumbo-jumbo för att dölja det verkliga motivet: Lönedumpningsprocessen och ökandet av konsumenter. McDonalds är toppstyrt och standardiserat över hela världen, snacka om diktatorisk kulturimperialism, ett nytt ROM! Men ändå skall vi alltså tro att de vill utnyttja medarbetarnas "synergier och kreativitet?"

Vad är det förresten för fel på att vara rädd? När det finns en konkret anledning till oro, så är oron sund. Jag må vara rädd - men jag är inte feg. Jag var offentlig med mina åsikter i två år, trots mordhot. Först när min liberale arbetsgivare hotade mig med sparken för att jag skrev "stötande saker" på internet, så blev jag anonym. Det finns minsann förtryckarmetoder i en liberal marknadsekonomi också, det främsta kallas Kapital. Och enligt min uppfattning är den ingen skillnad på Nazi-Tyskland och USA - utom att Nazi-Tyskland romantiserade den etniska folkidentiteten och USA romantiserar sin "Freedom". Men USA är också imperialistiskt med sina räntefällor i form av Världsbankslån (de utgör 15 % av Världsbanken) till militärdiktaturer, sina krig mot fattiga länder för oljans skull, sina koncentrationsläger och sin tortyr. Det nya Centerpartiets ideal om Freedom är skapade av Milton Friedman, mannen som var den blodige diktatorn Pinohets närmaste rådgivare för ekonomin och fick Nobelpris. Var det för sina idéer om att utnyttja chocker under krig, folkomvandlingar och naturkatastrofer för att avreglera marknaden? Jag menar, då har ju folket annat att tänka på, så att deras Freedom inte känns så otrygg.

Men visst, vad spelar det förresten för roll om vi förlorar vårt självbestämmande och vår ekonomiska självständighet som nation, om vi kan välja mellan 3.000.000 sätt att förgifta miljön på genom vår konsumtion? I Afrika svälter det konstigt nog fortfarande barn, men en del växer ju faktiskt upp så att de kan arbeta i den rika världens fabriker - och producera vår tandkräm. Och vi har ju faktiskt grannar från alla olika nationaliteter att pigga upp oss med... Utom svenskar, då förstås, men ensam är stark och rädsla för det främmande är cancer i själen, tjoho!

måndag 30 mars 2009 11:50:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Käre Fackla. Märkligt efternamn, förresten. Och hur kan jag ta för givet att du är en man - då du är anonym?
Hur som helst, tack för din verbala kommentar. Du skriver att cirka 80 % av de som invandrat till Sverige har "värderingar och mentalitet som konstrasterar bjärt mot den traditionellt svenska jämlikheten, försiktigheten och ordningsamheten" Vilken källa har du till det? Jag har en stark övertygelse om och stor erfarenhet av att var och en vill göra rätt för sig, ha en uppgift och känna sig behövd.
Jag vill å det starkaste ta avstånd från att gruppvåldtäkter skulle vara någon form av kulturmönster! Det handlar ofta om gränslösa individer - inte om kultur. All form av våldtäkter måste stoppas och förebyggas.
Jag beklagar mordhotet. Du har givetvis rätt till din åsikt, om den inte strider mot lagen om hets mot folkgrupp. Självklart ska du inte bli mordhotad, utan i sådant fall polisanmäld. Vi har en stark värdegrund i Sverige om att vi vill att alla ska känna samma människovärde oavsett bakgrund, religion, politisk tillhörighet, kön, sexuell läggning. Jag tycker att det ska vara svårt att vara rasist eller främlingsfientlig då du ju uttrycker negativa förväntningar mot andra och ställer dig utanför gruppen. Genom att uttrycka sig nedlåtande mot personer och grupper som har ett annat ursprung eller hudfärg kan det vara svårt att bli accepterad socialt på en arbetsplats. Jag menar, på samma sätt som det är viktigt att komma i tid eller att fika med andra då vi gärna pratar om vädret eller vad vi ska göra i helgen, trots att det bara är måndag :)
Vi har mycket att lära av andra kulturer. Det startas fler företag av kvinnor i Mellanöstern än av kvinnor i Sverige. Islamistiska banker är den nya affärsidén. I många afrikanska familjer/släkter finns en gemenskap som är avundsvärd. Och hur kan svenska elever lära sig av kirgizska barns studiemotivation?
Det låter som om du har vänsterkänningar då du visar din agg mot kapitalet - stämmer det? På återhörande. Mvh /Helen

måndag 30 mars 2009 21:44:00 CEST  
Blogger Tobias Struck said...

Törnqvist. Jag skrev: "Hälften är från Västasien och Nordafrika." Det kan du läsa dig till via www.migrationsverket.se

Vad är hets, enligt din mening? Jag har aldrig skrivit eller ansett att en individ skall bedömas utifrån etnicitet, utan utifrån karaktär. Men det finns dokumenterade och vetenskapligt bevisade skillnader mellan genomsnitten inom olika folktyper. Är det "missaktning" att peka på dessa skillnader?

Vänster? Nej, det fanns samhällsordningar innan den globala kapitalismen och den internationella socialismen. Jag är en vit kommunitär nationalist och skulle kunna kallas "reaktionär", eftersom jag är mot moderniteten. Jag tror på korporativism: Var person på den plats som passar den, förmåga framför kapital, ekologisk bärkraft, etnisk medvetenhet och solidaritet med svaga.

Min uppfattning är att de västerländska demokratierna är ett slags illusion som vi privilegierade västerlänningar lever i. Det är en större missaktning mot exempelvis Afrika att skuldsätta det och suga ut det (så som den rika världen gör) än att referera till den afrikanska folktypens gensomsnittliga kognitiva förutsättningar. Men jag vill ingen något ont och "hetsar" inte mot någon. Jag tror helt enkelt inte på fri kapitalism, massinvandring och mångkultur. Och jag tror att den liberala propagandan och de liberala lagarna mot hets och rasism bara är rökridåer för ett mycket värre rasförtyck: Skapandet av en mörkhyad underklass.

Visste du att det var en stalinistisk sionist vid namn Magnus Hirschfeld som skapade begreppet "rasism". Sionister har alltid varit mot "rasism" - i alla länder utom sitt eget. De står också bakom den globala kapitalismen, vilket är ironiskt då rörelsen var socialistisk i sin början. Men jag antar att det hela handlar om ett folks olika strategier för överlevnad, helt enkelt.

Jag tror nog att vi kan lära oss den del av främmande folk, exempelvis att de vanligtvis försvarar sig mot kolonialism. Vi svenskar tenderar ju att accpetera den. Och om du tvivlar på att kolonisatörer har använt gängvåldtäkter som demoralisering och markerande av status samt revir, så har du en del historia kvar att läsa. Jag tycker också att du skall läsa BRA:s utredning, så kan vi därefter diskutera gängvåldtäkterna.

tisdag 31 mars 2009 21:53:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Tack för din kommentar. Skillnaden mellan ditt och mitt perspektiv är att du ser människor som kollektiv och jag ser människor som individer, där karaktär är något individuellt och inte etniskt betingat.

Din slutsats om att invandrargrupper skulle vara kolonisatörer och som metod för att höja sin status använda gängvåldtäkt är otroligt långtgående och bisarr, enligt min mening. 58 % av de misstänkta var för övrigt av svensk bakgrund. Om du kämpar mot dessa gruppvåldtäkter, vilket jag uppskattar tycker jag nog att du borde fokusera att bara tio av de 30-60 årliga gruppvåldtäkterna leder till åtal pga bristande bevisning.

Du är för att varje person hör hemma på den plats som passar den bäst. Det låter i mina öron som om kvinnan ska stå vid spisen eftersom hon redan lagar mest mat. Och du tar för givet att mörkhyade hamnar i en underklass. Vad säger du om att somalier i Minnesota klarar sig mycket väl, medan i Sverige är det den etniska grupp som har högst arbetslöshetsprocent?

Vem har sagt att vi ska suga ut Afrika?

Hur kan en demokrati vara en illusion? Förespråkar du diktatur, alltså? Hur skulle en diktator utses - vem passar bäst på den platsen? Mvh/Helen

tisdag 31 mars 2009 22:37:00 CEST  
Blogger Tobias Struck said...

Törnqvist. Tack för en bra debattnivå. Jag tar ut citat för citat och svarar:

"Skillnaden mellan ditt och mitt perspektiv är att du ser människor som kollektiv och jag ser människor som individer, där karaktär är något individuellt och inte etniskt betingat."

Jag ser individer som individer och kollektiv som sättet individer interagerar. Människan är en flockvarelse och inordnar sig naturligt i hierarkier, detta kan inte psykologiseringar hos den intellektuella eliten ta bort.

"Din slutsats om att invandrargrupper skulle vara kolonisatörer och som metod för att höja sin status använda gängvåldtäkt är otroligt långtgående och bisarr, enligt min mening. 58 % av de misstänkta var för övrigt av svensk bakgrund. Om du kämpar mot dessa gruppvåldtäkter, vilket jag uppskattar tycker jag nog att du borde fokusera att bara tio av de 30-60 årliga gruppvåldtäkterna leder till åtal pga bristande bevisning."

Intressant att du tror att det säger mot mig att 58 % var av svensk bakgrund. 90 % av befolkningen är ju av svensk bakgrund. Alltså är invandrare överrepresenterade med 400 %.

"Du är för att varje person hör hemma på den plats som passar den bäst. Det låter i mina öron som om kvinnan ska stå vid spisen eftersom hon redan lagar mest mat."

Jaha. Men det menade jag inte. Visserligen tror jag på att det finns manligt och kvinnligt beteende, som kommer ur biologin. Men jag tror att olika kvinnor har olika mycket kvinnligt i sig - och att det finns könsneutrala förmågor, som kan variera i grad mellan olika individer. En kvinna kan passa lika bra som ledare som en man - men samtidigt tror jag att det är mer naturligt för de flesta kvinnor att ta hand om små barn - än det är för män. Det har emellertid inte hindrat mig att ta ett stor ansvar för vården av mina tre barn.

"Och du tar för givet att mörkhyade hamnar i en underklass. Vad säger du om att somalier i Minnesota klarar sig mycket väl, medan i Sverige är det den etniska grupp som har högst arbetslöshetsprocent?"

I USA tvingas folk att arbeta, den sociala tryggheten är mindre. Men jämför gärna somalierna med asiaterna i Minnesota istället.

"Vem har sagt att vi ska suga ut Afrika?"

Det är det som den rika världen gör, exmepelvis via Världsbanken och orättvisa handelsavtal. Vi lever på Afrika - både Afrikas naturresurser och dess billiga arbetskraft. Sedan är det lätt att säga att vi "sprider demokrati och frihet". Men tycker du inte att det finns ett glapp mellan EU:s protektionism samt USA:s imperialistiska krig - och denna retorik?

"Hur kan en demokrati vara en illusion? Förespråkar du diktatur, alltså? Hur skulle en diktator utses - vem passar bäst på den platsen?"

Det är penningen som avgör makten i den liberala demokratin - inte karaktären eller förmågan. Den liberala demokratin är skapad av borgare för att gynna dem själva. Det skapar en andlig slum i hela samhället. Och medierna, som ägs av de rikaste, tar fram den elit som vi skall rösta på. När denna elit har fullgjort sina karriärer, belönas den av näringslivet för sina marknadsanpassade politik - med styrelseuppdrag, optioner på aktier och konsultarvoden.

Jag förespråkar goda kungar över nationer bestående av relativt självbestämmande kommuner, vari olika korporativ har skapats för de olika skråna, vari graden för en medlem avgör dess privilegier (men alla skall ha kunna utvärderas för en "klassresa"). Ingen skall behöva lida som sköter sig och bidrar efter förmåga.

tisdag 31 mars 2009 23:33:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Tack för klargörandena. Vi har olika grundsyn i många frågor. Jag tror inte att vi kommer längre denna gång. /Helen

torsdag 2 april 2009 18:00:00 CEST  
Blogger Tobias Struck said...

Törnqvist. Tack själv.

torsdag 2 april 2009 22:15:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter