lördag 27 juni 2009

C = borgerliga miljöalternativet

På senaste kommunfullmäktigemötet beslutades om spårvagnsdepån i Ulvsunda. Cecilia Önfelt var tjänstgörande för Centerpartiets del. Hon yrkade bifall till Per Ankersjös ersättaryttrande i kommunstyrelsen:
Centerpartiet är mycket positivt till utbyggnaden av tvärbanan. Vi ställer oss också, med ett undantag, bakom den huvudsakliga dragningen av Tvärbana Norr. Anledningen till att vi inte fullt ut känner oss komfortabla med planerna är placeringen av vagnsdepån vid Ekbacksvägen i Ulvsunda. Depån ligger mycket nära bostadshusen i området och konsekvenserna för de boende blir så stora att vi starkt ifrågasätter lokaliseringen. Centerpartiet anser därför att en annan lokalisering för depån bör sökas, exempelvis på andra sidan av Norrbyvägen/ Huvudstaleden.
Tyvärr fick inte Önfelt gehör, utan man gick på kommunstyrelsens linje. Lukas Forslund sa ifrån redan i Stadsbyggnadsnämnden någon månad tidigare. Tyvärr, Ulvsundabor. Jag vet inte riktigt vilken ny fakta som skulle kunna förändra läget. Men självklart ger Centerpartiet i Västerort inte upp frågan förrän första spadtaget är taget.

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter