fredag 2 oktober 2009

S och SD kluvna till varandra

Socialdemokraterna samarbetar med Sverigedemokraterna i Trelleborg. Erixon har läst Sydsvenska dagbladets ledare och refererar att det gäller samverkan kring ett beslut om att införa måltidsavgifter i gymnasieskolan. S har alltså samarbetat med SD i överklagande och skrivningar. SD är ju etablerade i Skåne. Risken är just om SD kommer in att debattnivån förändras och sänks. En annan risk är att deras politik betraktas som rumsren, trots främlingsfientlighet, homofobi och muslimhets. I kyrkomötet vill väljare ha det så. Demokratiska val ska respekteras. Men Centerpartiet ska inte sitta i regering med Sverigedemokraterna eller göra sig beroende av en regering de stödjer. Hur skulle det se ut? Ha Andreas Carlgren som miljöminister med Jimmie Åkesson vid sidan om som kulturminister. Han kan ju inte ens förklara vad det svenska kulturarvet är. Ha Nyamko Sabuni som jämställdhetsminister och Kent Ekroth vid sidan om som biståndsminister. Han som inte respekterar människor med andra religioner. Aldrig. Människor har lika värde och rättigheter. Kent och Jimmie också, men inte i en regering med C eller som vågmästarroll.

Mona Sahlins uttalande om icke-samarbete var i alla fall inte förankrat. Det var uppenbart inte heller verklighetsförankrat om nu samarbete förekommer på sina håll. Vilket tyvärr nog gynnar SD i långa loppet.

SD:s partiledare har sagt att han ser socialdemokraterna som huvudmotståndare, enligt Lodenius och Wingborg i "Ta debatten med Sverigedemokraterna". Men samtidigt talar de om folkhemmet, menar att Per-Albin Hansson hade varit Sverigedemokrat om han levat, samt att de försöker få socialdemokratiska väljare som är pensionärer och arbetare till sig. SD har uppenbarligen en kluven roll till S, liksom även S verkar ha till SD, såväl på gräsrots- som toppnivå, från och med nu. Ingen kommentar från Sahlin på s-sidan, men uppenbarligen ska de ha kongress om en månad. Det är tydligen jobben i fokus. Men jag hoppas att s-väljarna inser att för jobb, jobb, riktiga jobb krävs en politik som gynnar tillväxt och företagande. Dvs Centerpartiets politik.
Per, Ingrid, Stina, Annie, Johan, Johan, Anders bloggar.

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter