torsdag 21 januari 2010

Annie avstatligar Arbetsförmedlingen

Annie Johansson lyfter idag frågan om att konkurrensutsätta och privatisera Arbetsförmedlingen. Centerpartiet och Annie Johansson ser att Arbetsförmedlingen har två roller, varav den ena ska kunna privatiseras. Arbetsförmedlingen ska ansvara för ersättning och bedömning dvs myndighetsutövning, medan jobbförmedlarna ska vara privata. En jobbpeng ska införas och den ska vara högre för de som bedöms ha större behov eller stå längre från arbetsmarknaden.

Regeringen tänker ju ta steg 1 för valfrihet inom Arbetsförmedlingen, vilket jag skrev om 7 jan. Jobbpengen skrev jag om 21 dec. Det Johansson vill göra är ett klart steg 2. Centerpartiet vill gå längre. För när människor är arbetslösa är de i myndighetens makt. Hjälplösheten kan te sig stor. I valfriheten skulle en kraft kunna gro. Där du vänder dig till den som är duktig på att förmedla jobb. Inom din bransch eller för din målgrupp. Det skulle få snurr på jobbförmedlingen.
Läs rapporten här.

Se Annie i SVT Play i Rapport samt lyssna på Ekot.

Bloggar gör också Jonas Pettersson, Elkers, MinaTreKronor
Redigerat 22 jan: Samt Annie Johansson, Liberal och långsint, Pontus Eriksson, Ingalill Fredriksson, Linander tycker, Magnus Andersson, Emil Källström mfl

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter