fredag 26 mars 2010

Janet brinner för det ekologiska

Jag var på skolrestaurangsbesök på Abrahamsbergsskolan för några veckor sedan. Det serverades piroger med hemlagad vitlökyoghurtsås den dagen. Specialiteten är annars wok med indisk curry och jasminris. Hälften av personalen var på Stockholm stads utbildning om ekologisk mat och diet.

Janet Tang är husmor. Hon jobbar hårt för att komma upp i 15 % ekologiska råvaror. Köttfärs, ost och mjölk är nästan helt ekologiskt i hennes kök. Janet pratar med glöd i ögonen om nyckelmärkt fullkornsbröd. Stadens kostchefer har ordnat en nätverkträff och utbildningar i hygien och egenkontroll under våren 2010 för husmödrar/kökschefer, vilket är bra, tycker Janet. Att få hjälp med råd för bra mat i skolan och egenkontroll mm känns viktigt. Hon har också påverkat inköpsansvarig så att kötthalten i korven har ökat när hon deltog i upphandlings- livsmedelträff.

Janet berättar om matrådet, där hon, rektor, skolsköterskan, en elevrepresentant/klass, hem- och konsumentkunskapsläraren och ibland föräldrar ingår. Ofta önskas pannkaka, tacos och hamburgare. Matrådet har hittat en lösning för att få bort kladdet på borden, nämligen att ha hushållspapper på varje matbord.

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter