söndag 1 augusti 2010

C har förslag för framtidens gröna energi

"Sverige har förutsättningar att bli ett eldorado för gröna företag och nya gröna jobb."

Näringsminister Maud Olofsson skriver idag på DN debatt om att vi vill sälja delar av statens ägande i Vattenfall. I och med en försäljning skulle staten ändå behålla kontrollen över den svenska vattenkraften, samt investera en del av de historiska vattenkraftsinsatserna i Norrlands inland.

När man har sålt en del kan man använda tio miljarder till att starta ett spjutspetsbolag som skulle kunna heta Framtidsenergi AB. Dess uppgift skulle vara att tillsammans med entreprenörer investera i framtidens energilösningar. Detta skulle vara ett sätt att få fram riskkapital till de lösningar som kanske finns hos företagare runtom i Sverige. Märk väl att anslag till energiforskning är tre gånger större än 2005. Och att alliansregeringen har världens mest ambitiösa energi- och klimatpolitik. Olofsson och Centerpartiet söker ytterligare lösningar.

Detta är ett förslag som är bra för såväl land som stad. Det är viktigt för oss i huvudstaden att Norrland fungerar, är livskraftigt och stolt. Vi behöver hitta framtidens energilösningar för Sverige. Vi vill behålla gröna entreprenörer i Sverige.

Motståndarna beskyller oss för att vara nyliberala och värsta privatiseringsivrarna. De får väl sätta vilka etiketter de vill på oss, men poängen är att hitta lösningar på hur vi stimulerar energientreprenörer, fler gröna jobb och ökar förnyelsebar energi ytterligare. Centerpartiet är Alliansens gröna röst. Gå med i Maud Olofssons Facebook-grupp här.

Etiketter: , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter