måndag 23 augusti 2010

Mobbning ger mardrömsminnen

Dagens DN rapporterar om mobbning. Det skär i hjärtat då jag tänker på alla de barn som med rädsla eller ångest promenerar till skolan, som är deras arbetsplats. Deras start på livet är inte värdig. Det är bra att man anmäler mobbning. Målet måste vara att ha en trygg arbetsplats där alla blir respekterade och känner någon form av gemenskap. Det krävs ledarskap.

Med ett starkare centerparti kan vi förverkliga Lex Sara, som betyder att lärare blir skyldiga att anmäla mobbning eller missförhållanden i undervisning eller socialtjänstsamarbete samma dag. Det är katastrof att skolor står utan likabehandlingsplaner, inte förebygger mobbning eller tar tag i sådana problem. För de barn som blir utsatta är konsekvenserna stora. De bär med sig minnen av utanförskap, svek och dålig självkänsla hela livet. Det blir som ett raster som livet tolkas utifrån.

Anders Flanking skrev igår bra i Expressen om att skadeståndet måste höjas till mobboffren.

Mattias Grängzell bloggar också.

Etiketter: , ,

2 Comments:

Blogger Unknown said...

http://situation2011.se/
Situation Tjugoelva är en partipolitiskt obunden kampanj vars övergripande mål är att se Malmö omvandlas till en ekologiskt hållbar stad. Genom att sluta upp bakom en konkret handlingsplan sätter vi tillsammans press på politiker och tjänstemän.

http://www.facebook.com/group.php?gid=142351832462284

tisdag 24 augusti 2010 kl. 09:37:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Situation. Tack för ditt tips. Inlägget handlar dock om mobbning. Givetvis vill C i Stockholm ha en hållbar stad. Då måste den vara tät och då måste vi bygga på höjden. Mvh Helen

tisdag 24 augusti 2010 kl. 18:00:00 CEST  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter