torsdag 3 mars 2011

Migration som möjlighet

Idag presenterade Fredrick Federley en migrationspolitisk överenskommelse mellan Alliansen och Miljöpartiet. "Asylrätten värnas, arbetskraftsinvandring och rörlighet över gränserna underlättas och det europeiska och internationella samarbetet fördjupas." står det att läsa på regeringens hemsida. Dessutom: "Sverige ska ha en human asylpolitik och vara en fristad för dem som flyr undan förföljelse och förtryck. Samtidigt ska den som vill komma till Sverige för att arbeta kunna göra det". En fjärde migrationsdomstol införs för kortare handläggningstider. Ett oberoende migrationsforskningsinstitut inrättas.

Det är viktigt för Sveriges framtid att vi öppnar upp för arbetskraftsinvandring. Det är viktigt för öppenheten och friheten att Sveriges migrationspolitik är human. Det känns bra att vår regering har förändrat asylpolitiken såpass att man låter arbetslinjen gälla även nyanlända - och deras barn. Med höga förväntningar kan vi få människor att snabbt komma in i samhället för att bidra och leva sina drömmar. De människor som antingen har flytt från krig och förtryck eller tagit sig hit för att jobba är företagsamma. Dessa personer behöver vi i Sverige, utöver alla goda innovationer och fina insatser som redan finns.
DN, SvD, SVT
Länk
Bloggar gör också Magnus Andersson, Christian Ottosson, Johan Pettersson
Redigerat: Stockholmscentervännerna Abir Al-Sahlani och Gustav Andersson bloggar också.

Etiketter: , , , , ,

7 Comments:

Blogger Diodfan said...

Tagit från en annan, vettigare blogg:

"Alliansen har försämrat levnadsvillkoren för tio tusentals människor som har utförsäkrats från försäkringskassan med de mycket tuffare regler som finns idag, men samtidigt så slänger man ut flera hundra miljoner kronor på att ge människor som uppehåller sig illegalt i Sverige fri sjukvård och fri skolgång."

Dessutom får våra gamla, de som bygg upp landet, på ålderdomshemmen inte duscha, dricka kaffe så mycket de vill. Det är alltså så du vill ha det.

torsdag 3 mars 2011 kl. 22:09:00 CET  
Blogger Unknown said...

Helen, verkligen härligt att läsa en bloggare som står för medmänsklighet, tyvärr är det ont om dem i dessa dagar.

Rickard, jag kan verkligen inte känna igen mig i det du skriver. Jag tycker att Sverige har oerhört generösa sjukförsäkringar, detsamma gäller ålderdomshemmen. Jag är inte det minsta rädd för att bli vare sig sjuk eller gammal i Sverige.

Tvärtom upplever vi just nu det största välstånd i landets historia. Att inte önska andra människor i sin omgivning samma möjligheter är det mest ogina och hatiska jag kan tänka mig.

Du kanske borde tänka på att ingen i Sverige behöver betala för sin skolgång, det är något vi ser som en framtidsinvestering som man betalar tillbaka för genom ett liv i arbete. Om den personen är född i Sverige eller inte spelar då faktiskt mindre roll. Mer logiskt vore om du svor över alla svenskar som utbildat sig här men jobbar i ett annat land, det hade iaf varit logiskt...

Om en person uppehåller sig i Sverige trots att hon/han saknar leverne, skyddsnät, säkerhet, tillgång till skola och vård (tills nu) och dessutom är i en situation där staten försöker kasta ut henne/honom, tror du då att detta är en person som är här för att "suga ut" landet??? Tvärtom skulle de förmodligen med glädje bidra så mycket de kan.

Vuxeninvandring är den bästa affär staten kan göra. Du får hit en person som oftast redan är utbildad och redo att börja arbeta och betala skatt. Problemen är de hinder som funnits för att göra just detta, som Alliansen tagit några steg mot att riva.

SD-anhängare tar ofta upp kostnader för invandringen, men har du någonsin funderat över vad det kostar att ta en svenskfödd person från vagga till sin första arbetsdag?

torsdag 3 mars 2011 kl. 23:24:00 CET  
Blogger Unknown said...

Du saknar fullständigt verklighetsförankring. Human asylpolitik? Flytt från krig??? Det är ju frågan om ILLEGALA invandrare, din tok! De har inte ens rätt att vistas i landet. De saknar flyktingskäl, trots världens mest generösa asylregler.

Arbetskraftsinvandring? Vilket jobb ska en analfabet från Somalia få? Ja, som inte finansieras av staten/skattebetalarna då? Har vi inte nog med arbetslöshet? Ska svenska skattebetalare försörja hela världen?

Detta blir alliansens fall, sanna mina ord! Många lämnar nu er landsförrädare. Centern lär knappast klara riksdagsspärren nästa gång.

torsdag 3 mars 2011 kl. 23:59:00 CET  
Blogger Unknown said...

Förtydligande om arbetskraftsinvandring:
det är ju inte behovsprövad sådan som det är frågan om. Sådan är ju bra och motiverad. Men icke behovsprövad arbetskraftsinvandring är dumheter. Vi har tillräckligt med arbetslösa för dessa jobb. Ska vi helt omotiverat importera denna arbetskraft istället, ofta med statliga subventioner, så tränger det undan den inhemska arbetskraften. Dessutom är det lönedumpningspolitik.

fredag 4 mars 2011 kl. 01:53:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej! Tack för era kommentarer. Jag har inte hunnit läsa dem och hinner inte göra detta förrän ikväll då arbetsdagen är slut, men återkommer då. Vänligen, Helen

fredag 4 mars 2011 kl. 07:53:00 CET  
Blogger Henrik said...

Varför är det viktigt med arbetskraftsinvandring? Det är ju mest okvalificerade jobb enligt statistiken. Har vi inte folk som kan städa med 8% arbetslöshet? Eller är det städspecialister möjligen?

Välfärd kontra öppen invandring. Nu går vi från det ena till det andra.

fredag 4 mars 2011 kl. 08:49:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Rickard, Christian, Citron och Henrik. Tack för era kommentarer till mitt blogginlägg. Analfabet är inte något statiskt tillstånd. Med en toppad sfi-verksamhet kan nyanlända analfabeter mötas upp och lära sig både läsa och skriva. Med negativa förväntningar blir resultatet därefter.

Ang arbetskraftsinvandring är det ju så att arbetsgivarna saknar kompetenser där invandring kan möta upp.

När det gäller affärsimmigration tränger inte entreprenörer med nya idéer undan gamla entreprenörer, om inte de etablerade företagarna sackar efter i att produktutveckla och hänga med i kundnyttan. Det är inte så att det alltid finns en konstant massa företag eller jobb. Med fler idéer skapas fler jobb :)

Avslutningsvis vill jag säga att det känns bra att vår regering står upp för att den som behöver vård ska få det - oavsett vad som står i passet, eller om det finns något pass.

Jag önskar er en härlig helg, vänligen, Helen.

fredag 4 mars 2011 kl. 19:46:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter