lördag 7 maj 2011

Ledig lördag

Idag har det varit en ljuvlig dag såväl väder- som innehållsmässigt. Vaknade av att allergichocken släppt i ansiktet. Vita ögonvitor, inte halsont och ansiktssvullnad hade gått ned - vardagsfrihet att få en cortisonkur och rätt vård i rätt tid.

Familjefrukost alla tre, några lugna morgontimmar med plock&blogg respektive legobygge för sonen och därefter besök i Blackebergs parklek som var fantastiskt varierad med klätterställningar, basketplan och en fin borg som lockade till att leka Lego Kingdom där jag hade förmånen att få vara riddarassistent. Efter några strider mot det onda, vilka vi givetvis vann varje gång, var det glasspaus och hemfärd.

Jag hade hittat en stålfyrkant som vi bestämde att jag skulle sy en håv av. Detta gjorde jag efter lunchen. Den skulle invigas på eftermiddagen, så vi knatade genom Riksby bortanför Lillsjön till Ulvsundasjön. Den finaste fångsten var vattenspindeln som lyckades krypa uppför en liten pinne och därefter spinna en tråd till burkkanten. Denna insats belönades med att han blev utsläppt.

På hemvägen var vi trötta, men glada över att få sällskap. Och trots en stukning kunde sonen springa fram till dagistjejen för att vinka till henne. Fyra och ett halvt år och starka känslor.

Under aftonen avnjöts en god sushimiddag med samtliga familjemedlemmar. Därefter storstädades det. Ni vet så där så att jag tog ut mattor och piskade dem. Så där skönt efteråt.

Och hela dagen har Stockholms Centerkvinnor rapporterat med tweets från sin stämma. De har valt en ny ordförande, Gunilla Hjelm. Och de har sagt nej till kvotering, tack och lov. Det slår mig att det är en poäng att kvinnor enas om den bästa politiska lösningen för kvinnors situation i olika frågor. Att man debatterar detta i ett forum där man bara kan vara sig själv och inte just kvinna i ett blandat sällskap där mannen ofta, ofta är norm fortfarande. Framför allt är Centerkvinnorna en demokratiplantskola som alla andra föreningar, politiska som opolitiska. Risken är att partiet i stort tänker att "kvinnorna ska fixa jämställdheten", men så får det ju inte vara. Kanske det är dags att mäta jämställdheten i Centerpartiet igen.

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter