onsdag 25 maj 2011

Mälartinget om kunskap

På Mälartinget diskuteras kunskapsregionen Mälardalen. Men det är långt kvar till att Mälardalen är en samlad region. Är det ens önskvärt? Fördelarna är ju samverkan och samhörighet. I workshopen diskuterades mycket kring lärarnas roll och försäkran om en god lärarförsörjning och VFU-platser. Att nu måste reformerna och lärarna ges förtroende för att bli stolta och sträcka på ryggarna. Då höjs yrkets status.

Jag fick tillfälle att nämna samverkan i Stockholms län vad gäller upphandling av vuxutbildningar, samverkan kring sfx och den gemensamma gymnasieregionen som alla program och alla kommuner samt även Håbo ingår i.

Vi pratade om att det behövs förebilder på orter där det inte är så trendigt att plugga vidare. Framför allt för pojkar.

Många gånger nämns uttrycket innovation, men inte riktigt vad som ska göras för att stimulera sådana. Om ens politiken ska syssla med sådant. Viktigast är samverkan mellan näringsliv, politik och akademi. Jag har mycket kvar att lära om hur det ser ut och kan se ut.

Näringslivet skriker efter kompetens, säger man. Däri ligger konkurrensen mellan utbildningarna, menar jag. Kvaliteten kan höjas när resultat från högre utbildningar synliggörs.

Etiketter: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter