tisdag 27 september 2011

Solna vill locka livsnjutare

Magnus Andersson som är kommunalråd i grannkommunen Solna målar idag upp en härlig vision för sin stad på DN debatt: Vill vill göra Solna till en plats för livsnjutare

Solnacentern vill ta Matlandet Sverige även till storstaden genom att förenkla och möjliggöra för nya alternativ. En arbetsgrupp har tillsatts för att göra Solna till en plats dit livsnjutare vallfärdar. Anderssons tes är att politiken måste ta ett steg tillbaka, för att kultur- och nöjeslivet ska vara fritt och levande, samt att regeringens alkoholpolitik inte ska sorteras i samma fack som politik mot narkotikahandel, vilket stoppar en bransch som har möjlighet att växa.

Det finns åtgärder som går att göra på kommunal nivå för att ge folket mer frihet i vardagen. Ett exempel på detta är den reform Centerpartiets Björn Mellstrand motionerade om och fick igenom i Stockholm under nittiotalet; Tidigare uppförande och senare nedplockning av uteserveringar än de datumgränser man hade haft dessförinnan. Något som gav vårglada människor mer frihet och ökade potentialen för restaurangbranschen.

Artikeln är väl värd en läsning och ligger i linje med det till exempel Mattias Svensson på Neo berättar om att han skriver i sin bok "Glädjedödarna". Och jag känner den positiva konkurrensen - vad ska vi i Bromma/Stockholm bjuda över och locka med så att det är vi som får de nya skattebetalarna till oss?

Etiketter: , , ,

2 Comments:

Blogger Kraxpelax said...

http://www.newsmill.se/artikel/2009/11/06/anna-odell-gjorde-ratt?page=7

onsdag 28 september 2011 05:04:00 CEST  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Kraxpelax! Tack för din kommentar, det var längesedan. Jag ska kolla tipset på artikel. Mvh Helen.

onsdag 28 september 2011 14:47:00 CEST  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter