lördag 18 augusti 2012

Lööfs idé om förnya Alliansen kan bli verklighet

Granskningen av hur skattebetalarnas pengar används inom Näringsdepartementet har fortsatt. Den granskning som initierades av Dagens Nyheter, men som Annie Lööf tog fullständigt ansvar för och fullföljde i egenskap av minister. Turerna i media har varit flera den senaste veckan och det har varit svårt att hänga med i svängarna. Ett viktigt förtydligande gjordes i alla fall av Centerpartiets distriktsordföranden igår då de med enad front visar Annie Lööf sitt fulla förtroende: Fullt förtroende för Annie Lööf.

Den förändringsprocess som Annie Lööf fick mandat att genomföra av centerombuden i fjol påbörjades för inte ens ett år sedan. Resan kan bli lång och tuff, men vår partiledare har distrikten med sig, vilket är viktigt. Lööf tog i sitt Almedalstal initiativ till att bjuda in övriga partiledare inom allianspartierna för en förnyad diskussion om framtiden som Alliansen vill berätta om för väljarna 2014. Fredrik Reinfeldt skriver idag inför sitt sommartal på DN debatt att han välkomnar Annie Lööfs inbjudan till Maramö: Moderaterna tackar ja till Annie Lööfs inbjudan Det är en välskriven artikel som är positiv och framtidsinriktad. Samtidigt som Reinfeldt beskriver de reformer som underlättat människors vardag tar han också fasta på de utmaningar som vi fortfarande står inför.

Ett gemensamt valmanifest och en samordnad valkampanj, föreslår Reinfeldt, vilket är viktigt för den enighet som Alliansen behöver uppvisa. Vi är fyra väl inarbetade partier. Vid det här laget - efter två valrörelser, två vunna val och diverse kriser - känner vi till varandras styrkor och svagheter. Genom att ta tillvara varandras resurser och styrkor, men även inför varandra vara explicita kring svagheterna kan vi bygga något ännu starkare. En fördjupad relation. Med ett metodiskt arbete för att återigen skapa en gemensam berättelse om det framtida Sverige kan vi både stärka banden oss emellan och med berättelsen vinna folkets förtroende.

Givetvis måste vart och ett av oss borgerliga partier driva sina hjärtefrågor även i valet 2014. Men grundvärderingarna och principerna för vilket Sverige vi även fortsatt vill forma i vardagsfrihetens tecken är gemensamma. Budgetförhandlingarna förestår. Centerpartiet redovisar här sina prioriteringar: Jobb till unga i form av stärkt lärlingsutbildning och ytterligare satsning på Yrkeshögskolan, förbättrad infrastruktur i järnvägar och enskilda vägar, miljö och energiomställning. För mer företagande prioriteras avdrag för riskkapital, sänkt bolagsskatt och sänkta arbetsgivaravgifter.

SvD rapporterar om Reinfeldts debattinlägg.

Etiketter: , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter