söndag 27 januari 2013

Konkurrensutsatt arbetsförmedling del i C:s jobbpaket

Idag skriver vår partiledare Annie Lööf i Expressen om att Centerpartiet vill konkurrensutsätta Arbetsförmedlingen: Svenskarna vill välja jobbförmedling själva

En undersökning som partiet har gjort visar att majoriteten av svenskarna själva vill välja vilken jobbförmedling som ska stötta dem i arbetssökandet. Endast en sjundedel tycker att det är en dålig idé.

Om konkurrensen ökar kan man tänka sig att metoder förfinas, bemötandet förbättras och att aktörerna försöker locka och även specialisera sig på olika målgrupper. Att införa en jobbpeng är en god idé. Tex hälften av pengen skulle kunna behållas av staten tills jobbförmedlaren har lyckats få den arbetssökande att hitta ett jobb, vilket innebär att incitamentet för måluppfyllelse blir stort för aktören.

Jobbpeng och att konkurrensutsätta Arbetsförmedlingen är en del i Centerpartiets jobbpaket, där det ingår att göra arbetsrätten flexibel mm. Jag gillar att man tar sin utgångspunkt i företagarens behov. Det är ju ändå de som skapar jobben. Lööf skriver:

"Vårt jobbpaket tar sin utgångspunkt hos entreprenören och företagaren som skapar jobben. Vi föreslår därför en rad åtgärder för att förbättra konkurrenskraften och företagsklimatet genom sänkta kostnader för att anställa, regelförenkling och öka tillgängligt riskkapital.
För att sänka trösklarna till det första jobbet vill vi införa en mer flexibel arbetsrätt i kombination med en tryggare och mer rättvis omställningsförsäkring och införa yrkesintroduktion för unga där jobb varvas med utbildning."

Etiketter: , , , , ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

En undersökning som partiet har gjort???

Ja, då fick ni väl det svar ni ville ha.

Seriöst?

söndag 27 januari 2013 20:51:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Robert! Tack för din kommentar. Det är ganska vanligt att partierna anlitar opinionsundersökningsinstitut för att göra undersökningar i frågor man önskar få svar på. Mvh Helen

onsdag 30 januari 2013 20:38:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter