måndag 4 mars 2013

Bra att Lööf halverar blankettbördan

Idag skriver vår partiordförande, tillika näringsminister, Annie Lööf på SvD Brännpunkt om hur hon ska minska regelkrånglet för företagarna: Blankettbördan ska halveras  Företagare ska bara behöva uppge tex kontaktuppgifter vid ett tillfälle och vid varje ny regel ska konsekvenser för införandet övervägas. Mycket bra och välbehövligt!

Detta ger Lööf stöd i förhandlingen med Borg och övriga i att inte införa månadsrapportering av anställningsuppgifter, i likhet med de kontrolluppgifter som lämnas årligen. Dessutom borde det vara möjligt att ta bort det månatliga rapporteringskravet om arbetsgivaravgifter till Skatteverket. Något som jag - även om jag bara har visstidsanställningar då och då och väldigt sällsynt - måste göra varje månad, trots att jag redovisar moms var tredje månad. Det är ett extra kom-ihåg för företagaren. Det tar energi från företagaren att utveckla sin tjänst, sälja varor och marknadsföra tjänster eller för den delen hålla anställningsintervju inför nästa månads arbetstopp.

Jag hoppas dessutom att de motioner som handlar om att synliggöra skatter och att använda skattekontot i högre utsträckning bifalls på Stockholmscenterns stämma på lördag. Jag har tidigare motionerat om att faktiska skatteinbetalningar ska göras. En motion som bifölls av distriktets medlemmar och som jag skrev om här. Lööfs artikel är en positiv nyhet som är positiv för Stockholms företagare.

Etiketter: , , , , , ,

2 Comments:

Blogger Knapsu said...

Kan man inte fylla i en blankett några gånger per år så kanske man inte är lämplig att vara företagare?

tisdag 5 mars 2013 10:10:00 CET  
Blogger Helen Törnqvist said...

Hej Knapsu. Tack för din kommentar. Det handlar inte om huruvida man "kan" fylla i en blankett eller ej. Frågan handlar om att administrationen tar för mycket tid för den som ska utveckla sin affärsidé, sälja varor och tjänster, nämligen det som är kärnan i själva företagandet. Mvh Helen

tisdag 5 mars 2013 13:28:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter