torsdag 22 maj 2014

Skrivelse för schysst kött

Ikväll var det återigen dags för Bromma stadsdelsnämnd. Alliansen lade en skrivelse om maten, med anledning av den information som kommit fram om att danska grisar kuperas, dvs inte får behålla sin svans, trots de regler som finns. Vissa länders gårdar låter också ge hela grisstall antibiotika, trots att grisarna är friska. Detta orsakar givetvis antibiotikaresistenta bakterier. Innehållet i vår skrivelse följer nedan:

"Staden serverar mat till både äldre och yngre inom stadsdelsnämndens verksamhet. Det är av stor vikt att de djur som har bidragit med sitt kött har behandlats väl. Trots EU-gemensamma regler om att inte kupera grisars svans förekommer detta i olika länder, men inte på svenska gårdar. Det är också vanligt att djur som föds upp till exempel i Danmark får antibiotika trots att de inte är sjuka.

Vi vill veta hur vi i Bromma stadsdelsnämnd så fort som möjligt kan säkra kvaliteten av kött så att det fläskkött som brukarna äter kommer från grisar med knorr och utan överanvändning av antibiotika."
Du kan nu avge #grislöftet för att stå upp för att grisar ska få behålla knorren. Fredrick Federley som kandiderar till Europaparlamentet driver på i djurskyddsfrågorna, något som han bloggar om och kallar grisriot.

Etiketter: , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter