måndag 3 november 2014

Låt Kistagrenen stanna i Solvalla

Idag nämns i Dagens Nyheter att Trafiknämnden i Stockholms läns landsting har ett beslut om en fördjupande studie om att förlänga Tvärbanan från Norra Ulvsunda via Bromma Blocks, Bromma flygplats och via Sundbyberg till Sollentuna. Grenen kallas Kistagrenen.

Det är dyrt att anlägga spår och man önskade att få ned kostnaderna på projektet. Ett genomförandebeslut kommer troligen i januari. Om ett genomförandebeslut läggs fram kommer troligen byggandet påbörjas 2016 och grenen invigas 2021.

Tanken är att den nya sträckningen ska binda ihop tex Bromsten med Alvik på ett smidigare sätt. Det skulle bli stora fördelar för Annedal, som idag har ganska undermåliga kommunikationer. Spårvägen skulle också passa in väldigt väl i Annedals stadsmiljö.

Tåget kommer att passera Solvalla, där jag anser att man ska planera för en station redan nu. Enligt Travsällskapet finns en idé (som dock har några år på nacken) om att sälja mark som skulle kunna bidra med två tusen lägenheter till Stockholm. Självklart krävs någon form av kommunikation till dessa ev bostäder. Idag är Solvalla avskärmat från övriga Bromma på grund av Ulvsundavägen.

Etiketter: , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter