torsdag 26 mars 2009

Torstensson tog täten i tågfrågan

SJ-monopolet avskaffas. Propositionen gick till riksdagen idag. Bra jobbat, Åsa Torstensson! Jag gillar särskilt den politiska dramaturgin i att ha planterat idén till att ha gjort en utredning och nu komma med ett konkret förslag. I februari trodde Torstensson att monopolet skulle avskaffas 2011, men hon lyckas tidigarelägga det ett år. Det har varit media alla gånger och nu har 45 bloggat om artikeln. Tack vare Torstensson är det Centerpartiet som kan ta åt sig äran för större valfrihet, bättre service och tillgänglighet på tåg. Se nu bara till att aktörerna får förutsättningar att arrangera ett biljettsystem, en tidtabell och gärna en gemensam söksight på internet, så det blir enkelt att åka tåg. Där man kan ange att man inte vill resa bland djur pga astma (idag kan man bara ange om man har djur). Där man kan boka plats för barnvagnen. Där man kan boka plats till Vingåker.
Andra lyckliga bloggare: Tornberg, Larsson, Ankersjö, Mårtensson, Federley, Pedersen, Pettersson, Andersson, Johansson, Wagenius, Hedin, Fahlstedt, Öhman
Intressant: SJ, Torstensson, Centerpartiet
Jag har bloggat 13 feb och förut och i somras.

Etiketter: , , ,

1 Comments:

Blogger Roger Irve Malm said...

Måste kännas bra för ett parti som förr i tiden tog parti för landsbygden att fatta detta beslut. Hur kommer det att gå med de tåglinjer som inte är lönsamma? Kommer man ta hänsyn till glesbygden?
I Storbritannien har man tydligen avreglerat men skrivit ett antal regler kring detta för att det inte skall drabba konsumenten. Detta har man tydligen här i Sverige bedömt som alltför många. Men vi får väl lära oss att stå ut med att icke lönsamma turer ställs in med de konsekvenser ökat bilåkande då leder till. Vi får stå ut med krångliga biljettsystem, med tåg som inte väntar in varandra. Allt i valfrihetens ädla namn. StureplansCentern visar ånyo varför de kallas de nya Mauderaterna.
Faktum är att jag, vilket jag inte trodde att jag skulel göra, håller med den gamla Ulf Adelsohn.
Lennart Daléus komm tillbakan nej förresten.. han är ju inte kvar längre.. varför det! Olle då? Han såg ju till landets bästa och samarbetade där det behövdes.

lördag 28 mars 2009 13:50:00 CET  

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter