onsdag 2 juli 2014

Alliansens Sverigebygge

Alliansen presenterade idag en fantastisk infrastrukturnyhet som handlar om att förverkliga höghastighetståg mellan Stockholm och Göteborg samt Malmö och Stockholm. Detta kallas Sverigebygget och innebär att man tillsätter en förhandlingsperson som ska försöka få fram finansiering från både kommuner och näringsliv till detta projekt. Det handlar också om att få fram 100 000 bostäder, pröva förutsättningarna att bygga ut järnväg i Norrland och tunnelbana i Stockholmsregionen.

Sverigebygget innebär många nya jobb och tidsbesparing för företagare som ska resa miljövänligt. Man ska också förenkla byggprocesser, vilket är viktigt för att kunna påskynda bostadsbyggandet. Men Alliansens ledare ser större. Man vill föra samtal med Danmark om ännu en fast förbindelse till grannlandet. På så sätt kommer vårt nordliga land närmare Europa.

Alliansen visar med Sverigebygget politiska muskler som hugger i och bygger ett Sverige för framtiden. Höghastighetståg är en stor miljösatsning och något som är viktigt för Centerpartiet.

Etiketter: , , , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter