fredag 26 mars 2010

Maud Olofsson och Centerpartiet förbättrar villkoren för företag

Centerpartiet och Maud Olofsson förbättrar villkoren för företagare på löpande band. Igår beslutade regeringen att man slopar revisionsplikten för småföretag. Detta har Centerpartiet drivit sedan 2005. Det här är regelförenkling. Det är en vinst för företagen. Självklart kan man gå längre, som DN:s ledare och Svenskt Näringsliv föreslår, men det är en god start som omfattar 250 000 företag. Företagarnas vd ger Olofsson cred.

Den viktigaste signalen är det förtroende man visar samtliga företagare, menar jag. Att en företagare inte automatiskt är en skattefifflare, utan att vi utgår från att folk vill göra rätt och göra rätt för sig. Jag har skrivit det tidigare på Newsmill och här på bloggen. Vi hade frågan med i det program som Stockholmscentern antog igår på stämman.

Maud Olofsson presenterar idag också den efterlängtade trygghetsreformen för företagare. Igår och idag har Olofsson levererat villkor som gör att Sverige går närmare en fri företagsamhet, ett samhälle där vi bygger på en underifrånkraft, nämligen människors initiativ, drivkrafter och ansvarstagande i form av entreprenörskap. För att få fler jobb behövs fler företag. Centerpartiet vill ha ett Sverige där vi får växa.

Dayana Jadarian, Rolf Erikson och Centerpartiet i Varberg bloggar också.

Etiketter: , , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter