lördag 5 maj 2012

Hyresavtal för Bromma bollhallar förlängs

Förra veckans ekonomiutskott, som är ett utskott till kommunstyrelsen i Stockholms stad, beslutade att idrottsförvaltningen får förlänga avtalet för Bromma bollhallar på Drottningsholmsvägen ett år tom mars 2013. Orsaken är framför allt att det detaljplanearbete som gäller för Linneduken, som kvarteret heter, har fördröjts. Det passar också bra att förlänga kontraktet, med tanke på att byggandet av dubbelidrottshallen vid Stora Mossen ännu inte kommit igång. Tidplanen säger att den kan tas i drift hösten 2014.
Vi ska minnas att idrottsförvaltningen 2003 tecknade ett femårigt hyresavtal med fastighetsutvecklingsbolaget Granen, som äger Linneduken, vad gällde två av de sju bollhallarna. Granen hanterar bokningar av fem av hallarna. Bollhallar i plast uppfördes. Bara några år därefter avsåg Granen att bygga bostäder på markytan. Detaljplanearbetet har som sagt dragit ut på tiden.

Markytan är utmärkt för bostadsändamål, menar jag. Det är nära till Brommaplan där det finns service och kollektivtrafikläge. Cykelbanan går raka vägen in till sta´n via Norr Mälarstrand. Det enda som möjligen är besvärande är biltrafiken, men givetvis måste man bygga så inte de boende besväras. Vi behöver fler boende i Bromma och Linneduken är en bra plats för bostäder.

Etiketter: , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter