onsdag 29 maj 2013

Brommapojkarna kan självaI vintras uppmärksammades jag på Twitter om att grundaren till idrottsföreningen Brommapojkarna hade bott ett stenkast från Brommaplan. Jag föreslog att föreningsstyrelsen skulle skriva ett medborgarförslag till stadsdelsnämnden om att uppföra en staty eller dylikt. Förslaget mottogs av stadsdelsnämnden i mars. Jag föreslog för nämnden att man kunde skicka förslaget till stadsbyggnadsförvaltningen för att sedan ta hänsyn till förslaget i och med att man ska bygga till på Brommaplan och därmed kommer att upphandla och uppföra konst i anslutning till restaureringen.

Medborgarförslaget besvarades på senaste nämndsmötet i maj. Det blev ett avslag vad gäller ekonomiskt bidrag från stadsdels- och idrottsförvaltningarna, men ett tillmötesgående med att vara behjälplig med att utse en plats för ett minnesmärke, som föreningen själv står för. Detta har föreningen nu förverkligat i samverkan med Stockholmshem. Idag sattes minnesmärket upp på huset där initiativet till den framgångsrika och blomstrande föreningen togs.

 
Det är ett mervärde för stockholmarna att kunna läsa om historiska händelser eller personer som har haft betydelse för samhälle och människor, i detta fall civilsamhället. För övrigt är det en fin innergård mellan hyreshusen, se bland annat ovan den prunkande perennen löjtnantshjärta och det Y-formade trädet, som hör hemma riktigt bra på just Yllevägen.
 

Etiketter: , , , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter