söndag 14 december 2014

Alliansen sträcker ut Förbifart-handen till Löfven

Stockholm läns landstings ledning i form av landstingsråd Gustav Hemming mfl skriver idag på SvD Brännpunkt om att Löfven borde räcka ut en hand vad gäller Förbifart Stockholm. Enligt en eftervalsanalys som gjorts anser sextio procent av Miljöpartiets väljare att vägen bör byggas.

Den tankepaus som Löfven och övriga regeringen gör vad gäller att fullfölja bygget av den viktiga leden kostar fyra miljoner om dagen. Nu görs väl frågan upp i nästa vecka i riksdagen, men varje dag vi förlorar innan vägen börjar byggas är en förlust för företagare som står och gasar i köer, för kungsholmsbor som bor invid den lastbilstrafikerade Essingeleden och för alla dem som måste köra in till Fredhällstunneln för att kunna ta sig i nord-sydlig riktning förbi Stockholm.

Storstäder behöver infrastruktur. Förbifart Stockholm är nödvändig för den kollektivtrafik som kan gå i nord-sydlig riktning, men också för bilar. Vi i Centerpartiet vill inte stoppa bilarna, utan jobba för att bränslet är miljövänligt och fossilfritt, samt utveckla kollektivtrafiken.

Om Löfven för en gångs skull menar allvar med sina utsträckta händer både hit och dit så kan han ta den hand som Alliansens landstingsledare nu har sträckt ut.

Etiketter: , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter