lördag 2 april 2011

Ambition för välfärden kräver ansvar för jobbtillväxt

Maud Olofsson ger idag i DN socialdemokraternas nya radarpar, Juholt och Waidelich, ett tydligt svar på tal vad gäller den ekonomiska politiken. Härligt Maud!

S-männen konstaterar att socialdemokraterna måste vinna väljare genom att värna jobben, men kommer aldrig till något resonemang kring hur dessa ska komma fram. Olofsson och Centerpartiet har däremot en klar och tydlig bild av hur jobben kan skapas, nämligen genom att fler individer känner en möjlighet att starta och driva företag. Många reformer har genomförts under de fyra åren Centerpartiet har regerat Näringsdepartementet. Därför kunde vi för 2010 se toppnoteringar vad gäller antalet nystartade företag. Det handlar inte om starta-eget-bidrag, utan om god rådgivning, en tro på sin idé, en möjlighet att det lönar sig och en enkelhet i att starta tex att startsumman för aktiebolag sänkts från 100 000 kr till 50 000 kr.

(Socialförsäkringssystemet har också förändrats till fördel för företagare, även om jag själv inte förstått det och undrar om ansvarig myndighet heller har gjort det. Här måste jag förkovra mig.)

Bara med fler i arbete kan vi utveckla kvaliteten i välfärden. Bara med fler i arbete kan vi få en god äldrevård för våra föräldrar, en skola i världsklass för våra barn och en förskola för framtidens forskare för våra barnbarn. Centerpartiet har stora ambitioner för välfärden. Med ambitionerna kommer ansvar för ekonomin och att se lösningar kring de nya jobben. De finns i företagen, Juholt. Och de måste få gå med vinst - oavsett bransch.

Per Ankersjö och Mikael Andersson bloggar också.

Etiketter: , , , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Hem

Design: Denna blogg är skapad av Daniel Runvik | Foto: Christina Bodelsdotter